Kaffe og Kloge Hoveder - Gode brugeroplevelser med cobots

Dato: 07.12.2021
Tidspunkt: 15:30 - 17:30
Sted: Odense
Adresse: Seebladsgade 1, 5000 Odense C

Kom og hør mere om, hvordan man gør cobots nemme og intuitive for brugeren, så den nye 'medarbejder' bliver taget godt imod blandt virksomhedens ansatte. 

Kaffe og Kloge Hoveder - Gode brugeroplevelser med cobots

Tirsdag den 7. december kan du blive klogere på emnet: Gode brugeroplevelser med cobots.

Der udvikles i dag flere samarbejdende robotløsninger der arbejder side om side med de ansatte i produktionen. End-of-arm tools og tilbehør der monteres og anvendes er blevet mere avanceret og betyder, at robotterne kan anvendes i flere miljøer. Det stiller krav til løsningernes brugerflade, som skal være let og intuitiv at anvende, således får du hurtigere succes med implementering og drift.

Med cobots flytter robotterne ud af buret og tæt på medarbejderen i produktionen. Som den ”nye mand” på gulvet kan den blive opfattet som enten en ven eller en trussel. Om det bliver det ene eller det andet afhænger af, hvor nemt det er at forstå og betjene cobotten. Her bliver brugeroplevelsen (UX) afgørende.

På UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole har vi de sidste 5 år arbejdet tæt sammen med en række virksomheder i robotklyngen om at designe brugeroplevelser for cobots, der er nemme og intuitive for brugeren. Kom og hør mere om dette arbejde fra forskere og robotvirksomheder.

Eftermiddagens program

  • 15.30 - Ankomst, tapas, kaffe og vand.
  • 16.00 - Velkomst ved Forskningschef Gry Høngsmark Knudsen.
  • 16.10 -  Præsentation af UX design ved lektor Elisabeth Agerbæk og Kristin Utne. Hvad er UX Design? Hvordan kan det give værdi? Modenhed i UX design.
  • 16.30 - Præsentation af virksomhedssamarbejde med udgangspunkt i samarbejde med Robot Nordic og Spinn Robotics.
  • 16.40 - Virksomhedernes udbytte ved samarbejde med UCL fortalt af; Anders Martiny, Robot Nordic og Thomas Sølund, Spinn Robotics.
  • 17.00 - Spørgsmål og netværk.

Alt det praktiske

Da der et begrænset antal pladser vil tilmelding foregå efter ”først til mølle” princippet. Sidste frist for tilmelding torsdag d. 2. december.

Arrangementet er gratis for alle som ønsker at deltage, så send gerne invitationen til dine kolleger, din chef eller andre interesserede, så de også har muligheden for at deltage.

Har du spørgsmål til arrangementet er du velkommen til at skrive til Katrine Boe Højvang.