National konference om årene efter folkeskolereformen

Dato: 12.12.2019 - 13.12.2019
Sted: Comwell Kolding
Adresse: Skovbrynet 1, 6000 Kolding

Folkeskolen fem år efter reformen

For fem år siden trådte folkeskolereformen i kraft

Siden 2014  har skoler og kommuner arbejdet intenst på at udvikle svar på, hvordan reformens intentioner kan omsættes til praksis.

VIA University College og UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole sætter med en to-dags konference fokus på, hvordan det går med arbejdet.

Hvordan står det til med professionelt arbejde i lærende fællesskaber, udviklingen af professionel dømmekraft, kvalitetsudvikling af praksis, så alle elever bliver dygtigere, ledelse tæt på og ambitionen om at minimere betydningen af social baggrund?

Vi har bl.a. følgende oplægsholdere inde:

Louise Stoll, professor ved Institute for Professional Learning, the London Centre for Leadership in Learning v. University College London’s Institute of Education: Hvad er aktuel status for at understøtte lærernes professionalisme i lærende fællesskaber? Hvordan kan arbejdet med data berige praksis?

Amanda Datnow, professor ved University of California, der taler om: Hvad ved vi om at komme fra gode, datainformerede dialoger til praksis?

Lars Olsen, forfatter og samfundsdebattør, der har skrevet flere bøger om det delte Danmark taler om: Hvad var drivkraften bag reformen og hvor står vi i dag? Hvordan skal vi håndtere ulighed i uddannelse – og i samfundet?

Sølvi Lillejord, professor i pædagogik ved universitet i Bergen og har bl.a. udarbejdet en forskningsoversigt over den tilgængelige viden om Pædagogisk ledelse: Hvordan er det arbejdet med det og hvorfor er det så svært at få til at lykkes?

Derudover har vi praktikere i shareshops om bl.a. formativ feedback, læringsmål og PLF i praksis. 

Læs mere for yderligere informationer og tilmelding

Anette Vestergaard Søberg Konsulent, dansk udskoling
Christel Aulkær Moll Adjunkt, ledelseskonsulent, Ledelse og Organisation