Tiltrædelsesforelæsning: Birthe Møller Jespersen
I anledning af at Birthe Møller Jespersen er tiltrådt som docent ved Anvendt
Erhvervsforskning inviterer vi til tiltrædelsesforelæsning.
Grøn omstilling - er plantebaserede fødevarer løsningen?
Det kræver tværfaglig viden og kompetencer at lykkedes med at sænke
klimaaftrykket og skabe et mere bæredygtigt samfund. Landbrug og
fødevarer er noget af det, der kan bidrage væsentligt til den grønne
omstilling.
For at sikre sunde, konkurrence- og bæredygtige fødevarer med god
teknologisk kvalitet, er der brug for at fokusere på ressourceoptimering
og cirkularitet. Hvordan udnyttes Danmarks landbrugsareal bedst i
fremtiden, hvilke afgrøder skal dyrkes, hvor meget og hvordan skal de
processeres? Kan sidestrømme fra landbrug og fødevareindustri
udnyttes til højværdi fødevarer, i stedet for som nu, til foder eller biogas.
Med udgangspunkt i 25 års forskning i plantebaserede fødevarer vil
tiltrædelsesforelæsningen præsentere nogle af de muligheder og
udfordringer der er i, at sikre sunde, bæredygtige fødevarer i fremtiden.
Program
- 14:00 - Velkomst ved Forskningschef Gry Høngsmark Knudsen
- 14:15 - Forelæsning ved Birthe Møller Jespersen
- 15:00 - Reception
NB! Husk at registrere parkering på iPad i informationsområdet ved indgang A.
