Webinar: Den svære samtale med børn

Dato: 05.10.2021
Tidspunkt: 13:30 - 14:30

Vil du gerne blive endnu bedre til at håndtere den svære børnesamtale? Så har vi et webinar til dig, som sætter fokus på, hvad der er vigtigt at have i tankerne, når du indleder den svære samtale med barnet. 

Webinaret giver tre konkrete råd til den svære samtale med børn og fortæller mere om, hvorfor netop disse er vigtige at være bevidste om i samtalen med barnet 

Kom til gratis webinar den 5. oktober kl. 13.30-14.30

Her kan du høre mere om, hvordan du bedst takler børnesamtalen vedrørende svære emner og tilegne dig redskaber til at hjælpe børnene med at åbne sig op.  

Tre konkrete råd til den svære samtale 

  1. At gå lige på temaet: et element der peger på vigtigheden af tidligt i samtalen at få præsenteret det svære. Hvis du venter for længe på ”det rigtige tidspunkt”, risikerer du, at det aldrig kommer.  
  2. At give barnet informationer: dette råd handler om at prøve at vende meningen med samtalen lidt på hovedet og give barnet et sprog for det, der er svært. 
  3. At være bevidst om tonen i samtalen: i den svære samtale med barnet ændres vores toneleje ofte, hvilket kan påvirke barnets opfattelse af situationen. Vi skaber en social virkelighed med barnet, ikke blot i hvad vi siger, men også måden vi siger det på.

Målgruppe 

Webinaret henvender sig til dig, der har samtaler med børn og unge om svære emner, eksempelvis: fysisk og psykisk sygdom, skilsmisse, sorg, misbrugsproblematikker hos barnet selv eller forældrene, vold, omsorgssvigt og seksuelle overgreb.