Webinar: Rehabilitering af seksuel sundhed

Dato: 13.10.2021
Tidspunkt: 15:00 - 16:00

Når mennesker bliver ramt af sygdom, bliver deres sexliv ofte også ramt. Dette bliver der stort set ikke talt om i sundhedsvæsenet, og det er et problem for patienterne.

Dette gratis webinar sætter fokus på, hvordan du som sundhedsprofessionel kan tale med dine patienter, samt hvordan samtalen om seksuel sundhed kan gøre en forskel i rehabiliteringen.

Hvordan styrker du rehabilitering af seksuel sundhed efter sygdom?

En tredjedel af alle mænd oplever problemer med rejsningsfunktion, og forekomsten er forøget for mænd, der er karakteriseret af fysisk inaktivitet, overvægt, for højt blodtryk, metabolisk syndrom og hjertesygdom. Fælles for disse faktorer er, at de er associeret med åreforkalkning i hele kroppen og dermed også i kønsorganerne, hvilket er årsag til vaskulære rejsningsproblemer, der er en af de hyppigste seksuelle dysfunktioner for mænd.

Sundhedsprofessionelles tavshed på området har negative konsekvenser for patienterne, da rejsningsproblemer opleves som et stort problem, der påvirker mandens maskulinitet, livskvalitet, parforhold og intimitet. De sundhedsprofessionelle mangler viden på området og har brug for kompetencer til at samtale om seksuel sundhed med patienterne.

Lektor og ph.d. Helle Gerbild samt medvært Kirsten Rue Honore, der er ledende sundhedsfaglig uddannelseskonsulent, sætter fokus på dette emne den 13. oktober kl. 15.00-16.00, og du kan være med.

På webinaret får du svar på

  • hvorfor det er vigtigt at inkludere seksualitet og seksuel sundhed i rehabilitering
  • hvordan man som sundhedsprofessionel kan tale med sine patienter om seksuel sundhed
  • hvilken sundhedsprofessionel kommunikation, patienterne ønsker
  • hvilken evidens, der er for sundhedsprofessionelle interventioner
  • hvordan fysisk aktivitet kan reducere vaskulære rejsningsproblemer.

Der vil desuden være mulighed for at stille spørgsmål både undervejs og efter Helle Gerbilds oplæg á 45 minutter.

Værter på webinaret

  • Oplægsholder Helle Gerbild er, udover at være lektor og ph.d. ved UCL, uddannet fysioterapeut, cand.scient.san., sexologisk rådgiver og master i Sexologi. Du kan læse mere om Helle Gerbilds ph.d. her
  • Medvært Kirsten Rue Honore er ledende sundhedsfaglig uddannelseskonsulent ved UCL

Målgruppe

Webinaret er for dig, der som sygeplejerske, fysioterapeut, ergoterapeut arbejder med forebyggelse, behandling og rehabilitering af patienter og borgere med kronisk sygdom. Det er også for dig, der er underviser på sundhedsprofessionsuddannelser samt social- og sundhedsuddannelser.

Vil du vide mere? Læs om diplommodulet Rehabilitering af seksuel sundhed, hvor du som sundhedsprofessionel kan lære, hvordan du kan gøre en forskel i egen rehabiliteringspraksis, her.