Webinar: Skabelse af arbejdsmarkedsparathed i beskæftigelsesindsatsen

Dato: 05.05.2021
Tidspunkt: 16:00 - 17:00

Bliv klogere på, hvilke udfordringer og dilemmaer du som professionel i beskæftigelsesindsatsen kan opleve i processen med at gøre borgeren klar til arbejdsmarkedet.

Fik du ikke tilmeldt dig vores webinar? Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få information om fremtidige webinarer. 

Forskningen viser, at borgerens oplevelse af meningsfuldhed er en vigtig forudsætning for at skabe arbejdsmarkedsparathed.

På webinaret sætter lektor Mette Camilla Vinggaard og konsulent og lektor Trine Østerbye Clausen fra UCL derfor fokus på, hvordan professionelle på beskæftigelsesområdet styrker deres kompetencer og skaber arbejdsmarkedsparathed hos borgeren. Det gør de med udgangspunkt i aktuel forskning og MAKS projektet, som er et udviklingsprojekt mellem UCL og en kommune.

De berører bl.a. følgende spørgsmål:

  • Hvordan balancerer man som socialarbejder det politiske/kommunale meningsperspektiv med en styrende lovgivning og krav om dokumentation samtidig med, at man sikrer, at borgeren oplever en meningsfuld beskæftigelsesindsats?
  • Hvilke opmærksomhedspunkter skal man have i samtalerne med borgerne i jobcentret, med henblik på at sikre en meningsfuld beskæftigelsesindsats for borgeren?

Webinaret er for dig, der er ansat i jobcenteret eller har en anden funktion på beskæftigelsesområdet.

Oplægsholderne til webinaret er:

  • Mette Camilla Vinggaard, lektor og socialrådgiver på Socialrådgiveruddannelsen, UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole
  • Trine Østerbye Clausen, lektor og konsulent ved videreuddannelse for Sundhed, Socialt arbejde og Velfærdsforskning, UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole

Trine Østerbye Clausen Lektor og konsulent