Branchejura i detailhandlen

Akademimodul

Ved du, hvilke lovgivninger og juridiske principper, du skal være opmærksom på i dit arbejde i detailhandlen? Få kendskab til Markedsføringsloven og Købeloven, så du sikrer klare linjer mellem dig og forbrugeren.

Tilmeld modul

Bliv klædt på til den juridiske praksis i detailhandlen!

Fagligt indhold 

Med viden om Markedsføringsloven og generel markedsfæring, lærer du om forbrugerombudsmandens rolle og muligheder samt om forbrugerkøb og aftaleret.

Du får viden om:

  • købelovens regler om forbrugerkøb, herunder markedsføring pr. e-mail, sms
  • arbejdsretlige konflikter og konfliktløsningssystemet
  • personalejura, herunder forskellen på lovgivning og overenskomst
  • ”den danske model”, hvor du får indsigt i overenskomster i bred forstand.

Udbytte

Du bliver bevidst om forskellen mellem garanti og reklamationsret, hvor du kan vurdere hvornår der er tale om fejl eller mangler.

Med viden om markedsføring bliver du bevidst om forskellen mellem ’tilbud og ’opfordring til at gøre et tilbud’ i både den fysiske verden og den digitale verden, hvor du også kan vurdere regler om mængdebegrænsning og rabatter.

Efter Branchejura i detailhandlen kan du:

  • håndtere personale- og ansættelsesret
  • håndtere forbrugeraftaleloven
  • vurdere en aftales gyldighed, herunder hvilke oplysninger kunden skal have om varen, tjenesteydelsen, prisen, betaling, vilkår mv.
  • vurdere lovgivningen og detailhandlens overenskomsters regler i forhold til tilrettelæggelse af arbejdstid.

Niveau

Modulet hører under akademiuddannelsen i Retail og kan tages som en del af den fulde diplomuddannelse eller som et enkeltfag. Branchejura i detailhandlen er et valgfrit modul.

Målgruppe

Akademimodulet er til dig, som arbejder i detailhandlen, hvor du vil specialiserer dig inden for branchejura med fokus på Markedsføringsloven og Købeloven.

Susanne Hansen Sekretær

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning
Tilmeld modul

Der er desværre ikke nogen startdatoer på dette hold i øjeblikket. Skriv dig op og få besked, når du kan tilmelde dig næste hold.

Forløb