Brugervenlighed og grafisk design til VR

Akademimodul

Kender du til de væsentlige elementer for at skabe succesfulde VR-brugeroplevelser: informationsarkitektur, brugerundersøgelser og brugertests? Lær at designe interaktive brugergrænseflader, der sikrer succesfuld VR-brugeroplevelser!

Ingen holdstart - få besked om næste hold nederst på siden.

Lær om brugervenlighed og grafisk design!

Fagligt indhold 

Med viden om funktions- og formgivningsmæssige standarder inden for udvikling af grafiske VR-bruger-grænseflade (GUI) bliver du introduceret til formgivning og æstetik, farvelære og perceptionspsykologi, analysemetoder til navigationsformer samt aktuelle æstetiske stilarter.

Du lærer om brugervenlighed i et teknologihistorisk perspektiv og bliver i stand til at sikre, at oplevelserne tager højde for bevægelsessyge og andre udfordringer, der opstår med forkert design til VR.

Du får viden om:

  • informationsarkitektur
  • grafisk design og stilarter relateret til VR-brugeroplevelser
  • brugertest
  • formgivning, æstetik og introduktion til farvelære.

Udbytte

Du lærer at iværksætte og styre brugerundersøgelser samt udvikle og igangsætte brugertests, hvor du kan bruge resultaterne i relation til dit design af VR-brugerflader.

Du opnår en større forståelse for menneske-maskine-principper (HCI) samt farver og deres anvendelse til dit design af interaktive VR-brugergrænseflader.

Efter Brugervenlighed og grafisk design til VR kan du:

  • identificere og anvende designprincipper for interaktive VR-systemer
  • håndtere en informationsarkitektur og omsætte denne til brugervenligt grafisk design i VR
  • forstå og arbejde med farver i relation til en grafiske brugergrænseflade (GUI)
  • strukturere store mængder information i et menufrit interface.

Niveau

Modulet hører under akademiuddannelsen i Informationsteknologi og kan tages som en del af den fulde akademiuddannelse eller som et enkeltfag. Brugervenlighed og grafisk design til VR er et valgfrit modul.

Målgruppe

Akademimodulet er til dig, som arbejder eller vil arbejde med design til VR, hvor du medtænker grafisk design og brugervenlighed for at skabe succesfulde VR-brugeroplevelser.

Lyder det som noget for dig?

Du kan læse meget mere om vores kommende forløb, tidspunkter for holdopstart, sted, eksamen, pris og tilmeldingsfrist her.

Julie Kowal Kristiansen, specialkonsulent Arbejder med området IT og kommunikation
Ann-Margrethe Frydenlund Jensen Studieadministrativ medarbejder

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning
Se datoer

Der er desværre ikke nogen startdatoer på dette hold i øjeblikket. Skriv dig op og få besked, når du kan tilmelde dig næste hold.

Forløb