Interkulturel kommunikation (Global kommunikation)

Akademimodul

Vil du arbejde med kulturforståelse og kommunikation på tværs af kulturer og landegrænser?
Få styr på international kommunikation, og bliv specialist i interkulturel kommunikation.

Ingen holdstart - få besked om næste hold nederst på siden.

Bliv specialist i interkulturel kommunikation

Fagligt indhold

Med den stigende globalisering er kommunikation blevet en stadig vigtigere nøgle til forståelse og samarbejde. Der er stor forskel på kulturer, og det kræver et specialiseret kendskab til det enkelte lands kendetegn og særpræg at undgå misforståelser.

Med Interkulturel kommunikation får du forståelse for andre kulturer og kompetencer til at kommunikere på tværs af landegrænser. Du bliver rustet til at anvende kulturteorier og modeller, og du lærer at analysere forskellige landes kulturer. Du får redskaberne til at vurdere, hvordan forskellige kulturelle faktorer har indflydelse på kontakten med blandt andre medarbejdere, leverandører og kunder.

Du lærer om:

  • forskellige kulturer, kulturanalyse og kulturkarakteristik
  • forskellige kulturteorier, og hvordan de kan bruges i praksis
  • hvordan man samarbejder og kommunikerer hensigtsmæssigt på tværs af kulturer.

Udbytte

Du lærer at håndtere forskellige modeller og teorier for kommunikation, præsentation og forhandling. Du bliver klogere på planlægning, afholdelse og evaluering af møder og præsentationer og arbejder med interview- og præsentationsteknikker, teknologi og medier. Både teorierne og værktøjerne er vigtige elementer for succesfuld, global kommunikation.

Du får kendskab til forskellige forretningsrelevante mundtlige og skriftlige kommunikationsprodukter og kan selvstændigt udarbejde og præsentere dem. Du får viden om kommunikationens dynamiske processer i forhold til din egen rolle og din rolle i modtagers optik.

Niveau

Interkulturel kommunikation introducerer dig til arbejdet med kulturanalyse og kulturforståelse, så du kan håndtere kommunikation i interkulturelle sammenhænge.

Modulet hører under akademiuddannelse i Kommunikation og formidling og kan tages som en del af den fulde akademiuddannelse eller som et enkeltfag.

Målgruppe

Akademimodulet er til dig med relevant erhvervserfaring, der arbejder eller vil arbejde med kulturforståelse og interkulturel kommunikation.

Lyder det som noget for dig?

Du kan læse meget mere om vores kommende forløb, tidspunkter for holdopstart, sted, eksamen, pris og tilmeldingsfrist her.

Gerd Madsen, konsulent Arbejder bl.a. med læringsteknologi og facilitering
Susanne Hansen Sekretær

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning

Se datoer

Der er desværre ikke nogen startdatoer på dette hold i øjeblikket. Skriv dig op og få besked, når du kan tilmelde dig næste hold.

Forløb