Odense Robotics - Projektledelse

Akademimodul

Få viden og redskaber til projektledelse, så du kan arbejde professionelt og sikkert med alle faser af et projekt og styr processen sikkert i havn fra første færd.

Udviklet i samarbejde med Odense Robotics og Erhvervshus Fyn.

Tilmeld modul

Bliv i stand til at agere som leder af projekter!

Fagligt indhold 

God projektledelse kræver overblik over blandt andet interessenter, økonomi, tidshorisont, kvalitetskrav og mål, og ikke mindst, at du føler dig tilpas i din rolle som leder.

Projektledelse giver dig forståelse for et projekts samspil med en organisation, og du lærer at analysere projektorganisatoriske grundelementer og sammenhænge. Du får også overblik over forskellige projekttyper og strukturer.

Du lærer om:

 • projektorganisatoriske elementer og sammenhænge, både klassisk og agilt
 • projektstyringsværktøjer og processer
 • ledelse i projekter
 • kommunikative værktøjer i forbindelse med projekter.

Udbytte

Du bliver rustet til at etablere projekter og analysere projektmandatet. Derudover lærer du at opdele projektet i målbare hoved- og delmål og får redskaberne til at tidsestimere, rapportere, opfølge, kvalitetssikre og vurdere økonomien.

Desuden bliver du klædt på til at risikovurdere og evaluere og får ikke mindst en indføring i grundlæggende ledelsesmæssige redskaber til projektledelse.

Efter Projektledelse kan du:

 • formidle praksisnære problemstillinger og løsningsmuligheder inden for projektstyringsområdet til projektets interessenter
 • kombinere og anvende teorier og metoder inden for projektstyringsområdet med overblik over forskellige projekttyper
 • vurdere praksisnære problemstillinger og justere arbejdsgange og arbejdsprocesser i relation til projektformål og delmål.

Niveau

Du kan vælge at lade faget være en del af din samlede videreuddannelse - eller du kan tage faget som et selvstændigt projektstyringskursus.

Modulet hører under akademiuddannelse i ledelse og kan tages som en del af den fulde akademiuddannelse eller som et enkeltfag.

Målgruppe

Akademimodulet er til dig med relevant erhvervserfaring, som arbejder eller vil arbejde at forberede, gennemføre og afslutte projekter samt overordnede projektledelse.

Sted

UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole

Seebladsgade 1

5000 Odense

Tidspunkt og datoer

De første syv gange vil være sammensat af, at du skal bruge ca. 1½ time på videforberedelse, som ses inden fremmødet + læsning af teori. Der vil ved fremmødet være afsat 30 minutter til spørgetime i henhold til jeres spørgsmål omkring videomaterialet.

Herefter vil der være 3½ times praksisnært case-arbejde med udgangspunkt i et projekt i grupper. Den 8. gang vi mødes laver der project review på jeres gruppeprojekt. Her vil i skulle simulere, at en styregruppe har modtaget en projektrapport (jeres projekt). Styregruppen vil stille konstruktive og kritiske spørgsmål til opgaven.

Hvor lang tid varer forløbet?

For datoer på fremtidige forløb, klik på 'Tilmeld modul' øverst.

De 6 uger vil være fordelt på følgende måde:

Uge 1:

 • Undervisninsdag 1 - Kl.09.00-13.00
 • Undervisningsdag 2 - Kl.09.00-13.00

Uge 2:

 • Undervisningsdag 3 - Kl.09.00-13.00

Uge 3:

 • Undervisningsdag 4 - Kl.09.00-13.00
 • Undervisningsdag 5 - Kl.09.00-13.00

Uge 4:

 • Undervisningsdag 6 - Kl.09.00-13.00
 • Undervisningsdag 7 - Kl.09.00-13.00

Uge 5:

 • Undervisningsdag 8 - Kl.09.00-15.00

Uge 6:

 • Eksamen

Forbereldese:

Inden tilstedeværelsen: Se videoerne inden fremmødet for pågældende dag, samt læse litteraturen i henhold til lektionsplanen for dagen.

Kontakt

Allan Folke Larsson

Adjunkt og underviser

29 46 19 44 / alfl@ucl.dk

Janni Frank

Studiesekretær, Odense

63 18 41 11 / jmfr@ucl.dk

Pris

10.150,- DKK

Prisen er inkl. litteratur

Støtteordning

VKU

Små og mellemstore virksomheder i Region Syddanmark har mulighed for at få dækket op til halvdelen af prisen gennem EU-projektet, Vækstrettet Kompetenceudvikling.

Kontakt projektleder Lars Almind Knudsen på tlf. 2399 6677 eller laknu@erhvervshusfyn.dk inden du tilmelder dig kurset for at høre mere om dine muligheder for medfinansiering.

Omstillingsfonden

Faglærte og ufaglærte har frem til 2021 mulighed for at få betalt hele eller en del af deltagergebyret til efteruddannelse

Omstillingsfonden er din chance for at få op til 10.000 kroner til efteruddannelse. Fonden uddeler midler indtil 2021.

Se om du er berettiget her: https://www.ucl.dk/nyheder/efter-og-videreuddannelse/omstillingsfond

Kontakt adjunkt og ledelseskonsulent Allan Larsson på tlf. Mobil: 29461944 eller alfl@ucl.dk inden du tilmelder dig kurset for at høre mere om dine muligheder for medfinansiering.

Allan Folke Larsson Konsulent, Ledelse og Lederudvikling
Eiler Skovbjerg, studiekoordinator Vejleder i ledelse og HR inden for akademiuddannelse og realkompetencevurdering (RKV)
Janni Frank Studiesekretær, Odense

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning
Tilmeld modul

Forløb