Bæredygtig forretningsudvikling

Diplommodul

Med faget ’Bæredygtig forretningsudvikling’ kan du skabe overblik til det bæredygtige område, så I som virksomhed kan komme på forkant med udviklingen og lovkrav på området.

Ingen holdstart - få besked om næste hold nederst på siden.

Fagligt indhold

Kravene om at være bæredygtig er hurtigt voksende. Forbrugerne stiller krav. Virksomheder vil kun handle med andre virksomheder, der har styr på deres dokumentation. Lovgivningen stiller større og større krav til dokumentation af CO2 udledning og en bæredygtig tilgang. Med faget ’Bæredygtig forretningsudvikling’ kan du skabe overblik til det bæredygtige område, så din virksomhed kan komme på forkant med udviklingen. Du lærer at omsætte viden om bæredygtighed til helt konkrete tiltag og udvikling i din virksomhed/branche. 

Det lærer du om:

  • Virksomhedens forretningsmodeller i et bæredygtigt perspektiv
  • FN's 17 verdensmål i et merkantilt perspektiv
  • Innovativ udvikling af forretningsgrundlag og værdikæder
  • Samspillet mellem bæredygtighed og konkurrenceevne.

Skab en bæredygtig forretning gennem forretningsudvikling

Det er essentielt, at der i virksomheden er medarbejdere, der kan forstå og omsætte viden om bæredygtighed til helt konkrete tiltag og udvikling i hverdagen. 

Du lærer at koble forretningsudvikling og grøn omstilling sammen og at bruge værdikæden som afsæt for mere bæredygtig virksomhed. Du lærer, hvordan du omsætter politikker og mål til bæredygtig udvikling.

Når I skal koble jeres forretningsudvikling med FN's 17 verdensmål, er det afgørende, at fx produkt- og forretningsudviklere forstår målene.

På den måde kan du oversætte verdensmålene til jeres branche, så målene kan bruges aktivt til at udvikle jeres værditilbud, eller optimere virksomhedens processer og ressourceforbrug.

Udbytte

Når du er færdig med ’bæredygtig forretningsudvikling’, kan du:

  • udvikle og eksekvere virksomhedens bæredygtighedsstrategi
  • vurdere og definere udviklingsmuligheder med særlig fokus på bæredygtighed
  • forstå de økologiske kredsløb, klimapåvirkninger og naturressourcer, der er relevante for din branche
  • videreudvikle din virksomhed i lyset af den miljøpolitiske dagsorden og de krav, det stiller til virksomhedens forretningsudvikling og værditilbud
  • Formidle indsatsen på det bæredygtige område til samarbejdspartnere, kunder og interessenter.

Niveau

Du kan tage ’Bæredygtig Forretningsudvikling’ som et enkeltstående kursus eller som en del af en hel Diplomuddannelse.

Målgruppe

Faget 'bæredygtig forretningsudvikling' er særlig velegnet til produktudviklere, forretningsudviklere, ledere/chefer og produktions-/indkøbsansvarlige eller dig der gerne vil være den bæredygtige agent i din virksomhed.

Eksamen

'Bæredygtig forretningsudvikling' vægter 10 ECTS-point. Modulet afsluttes med en eksamen, og du får en karakter efter 7-trins skalaen.

Lars Grøndahl Schou Chefkonsulent
Camilla Andersen Uddannelseskonsulent

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning

Se datoer

Der er desværre ikke nogen startdatoer på dette hold i øjeblikket. Skriv dig op og få besked, når du kan tilmelde dig næste hold.

Forløb