Eksternt og internt regnskab

Diplommodul

Har du brug for at kunne omsætte regnskabs-teoretiske begreber til praksis i forbindelse med præsentation af virksomhedens regnskabsmæssige information?
Her lærer du at tilgodese både interne og eksterne interessenter.

Ingen holdstart - få besked om næste hold nederst på siden.

Lær at styre og vurdere det interne og eksterne regnskab!

Fagligt indhold

Med diplommodulet Eksternt og internt regnskab lærer du at udarbejde og formidle økonomisk præsentationsmateriale på baggrund af analyser og årsrapporter for personligt ejede virksomheder og mindre selskaber med udgangspunkt i virksomhedens bogholderi.

Du får viden om centrale regnskabsmæssige principper og redskaber til brug for arbejdet med såvel det interne som det eksterne regnskab, samt viden om brugen af det interne regnskab som et ledelsesredskab i forbindelse med styring af virksomhedens aktiviteter, kapacitet og likviditet.

Du kommer til at arbejde med:

  • årsregnskabsloven og dens opbygning med hovedvægten lagt på reglerne i regnskabsklasse A og B
  • omkostningsteorien i forbindelse med det interne regnskab
  • datagrundlaget for opstilling af regnskaber, udvalgte metoder og modeller til virksomhedens bogføring og årsafslutning.

Udbytte

På modulet lærer du at omsætte regnskabs-teoretiske begreber til konkret praksis i forbindelse med præsentation af virksomhedens regnskabsmæssige information overfor såvel interne som eksterne interessenter.

Målet er, at du får en teoretisk og praktisk viden om centrale regnskabsmæssige principper og redskaber til brug i arbejdet med såvel det interne som det eksterne regnskab.

Niveau

Eksternt og internt regnskab giver dig en grundlæggende introduktion til arbejdet med analyse og udarbejdelse af årsregnskaber, regnskabssystemer og årsregnskabsloven.

Modulet hører under Den merkantile diplomuddannelse og kan tages som en del af den fulde diplomuddannelse eller som et enkeltfag.

Målgruppe

Modulet er for dig, som vil opgradere din kompetencer, så du kan arbejde med eksternt og internt regnskab og præsentation af disse til interne og eksterne interessenter.

Lyder det som noget for dig?

Du kan læse meget mere om vores kommende forløb, tidspunkter for holdopstart, sted, eksamen, pris og tilmeldingsfrist her.

Lars Grøndahl Schou Chefkonsulent
Susanne Hansen Sekretær

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning

Se datoer

Der er desværre ikke nogen startdatoer på dette hold i øjeblikket. Skriv dig op og få besked, når du kan tilmelde dig næste hold.

Forløb