Kommunikationskompetencer - i arbejdet med mennesker med komplekse kommunikationsbehov

Diplommodul

Arbejder du med mennesker med komplekse kommunikationsbehov?
Få nye metoder til udvikling af dialogbaserede procesforløb i et relationelt perspektiv i relation til udviklingen af kommunikationskompetence og –praksis.

Ingen holdstart - få besked om næste hold nederst på siden.

Få det specialpædagogiske perspektiv på kommunikationskompetencer!

Fagligt indhold 

Du lærer at have et lærings- og udviklingsperspektiv i forhold til sprogudvikling, hvor du medtænker betydningen af nu og her relationen, dialogkompetencen samt meningsfulde emner og aktiviteter i samspillet.

Du får viden om:

  • lærings og udviklingspotentialer i forhold til sprogudvikling, herunder særlige forhold der fremmer interaktion og deltagelse
  • omgivelsernes betydning for vellykket kommunikation i arbejdet med mennesker med komplekse kommunikationsbehov
  • det tværprofessionelle samarbejde ved oprettelse og vedligeholdelse af netværk med og omkring det enkelte menneske.

Udbytte

Med viden om kommunikationskompetencer kan du forestå og udvikle dialogbaserede procesforløb i et relationelt perspektiv samt mestre inddragelse af kommunikationsteknologier, der understøtter udviklende dialoger og sprogforståelse hos målgruppen.

Efter Kommunikationskompetencer kan du:

  • reflektere over specialpædagogiske perspektiver og paradigmer i relation til opbygning af kommunikationsmiljøer for mennesker med komplekse kommunikationsbehov
  • analysere og reflektere over samspils- og kommunikationspraksis i et socio -kognitivt perspektiv, herunder videoanalyse.

Niveau

Modulet hører under den Pædagogiske diplomuddannelse og kan tages som en del af den fulde diplomuddannelse eller som et enkeltfag. Kommunikationskompetencer - i arbejdet med mennesker med komplekse kommunikationsbehov er et retningsspecifikt modul under retningen Specialpædagogik

Målgruppe

Modulet er for dig, der arbejder med eller gerne vil arbejde med at skabe rammer for, og kunne gå i dialog med mennesker, hvis kommunikationsbehov er komplekse.

Lyder det som noget for dig?

Du kan læse meget mere om vores kommende forløb, tidspunkter for holdopstart, sted, eksamen, pris og tilmeldingsfrist her.

Trine Lippert, studievejleder og lektor Arbejder bl.a. med ungdomspædagogik
Karina Elsig Thøgersen Studievejleder og lektor
Jane Ahrendt Studiesekretær

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning Uddannelsesretningens studieordning Øvrigt materiale

Se datoer

Der er desværre ikke nogen startdatoer på dette hold i øjeblikket. Skriv dig op og få besked, når du kan tilmelde dig næste hold.

Forløb