Motoriske vanskeligheder og multiple funktionsnedsættelser

Diplommodul

Kender du til metoderne for motoriske vanskeligheder og multiple funktionsnedsættelser? Med viden om motoriske udvikling kan du udarbejdelse udviklingsmål, som fremmer muligheder for deltagelse.

Ingen holdstart - få besked om næste hold nederst på siden.

Lær om læringsdifferentieret indsatser ved motoriske vanskeligheder!

Fagligt indhold 

På modulet får du indsigt i, hvordan du kan se motoriske vanskeligheder og multiple funktionsnedsættelser i et livsperspektiv og i relation til familieliv, uddannelse, fritidsliv og arbejde.

Du får viden om:

  • afklaring af målgruppen i forhold til forskellige vanskeligheder/diagnoser
  • fysiologiske og neuropsykologiske teorier om motorisk udvikling, krop, bevægelse, kommunikation og multiple funktionsnedsættelser
  • årsager til atypiske motoriske funktioner og multiple funktionsnedsættelser
  • relevant lovgivning på området.

Udbytte

Du lærer at indhente information, beskrive, analysere og vurdere en læringsdifferentieret indsats i forhold til børn, unge, eller voksne med motoriske vanskeligheder og/eller multiple funktionsnedsættelser samt at udarbejde udviklingsmål og kompensationsmuligheder, der retter sig mod at fremme muligheder for deltagelse, herunder vedligeholdelse og udvikling af færdigheder.

Efter Motoriske vanskeligheder og multiple funktionsnedsættelser kan du:

  • indgå tværfagligt og/eller tværsektorielt i et samarbejde om en læringsdifferentieret indsats i relation til målgruppen
  • vurdere og anvende relevante specialpædagogiske metoder, hjælpemidler og materialer i forhold til udvikling og/eller kompensation
  • begrunde og iværksætte netværksindsatser, der fremmer muligheder for udvikling og trivsel i relation til familieliv, uddannelse, fritidsliv og arbejde.

Niveau

Modulet hører under den Pædagogiske diplomuddannelse og kan tages som en del af den fulde diplomuddannelse eller som et enkeltfag. Motoriske vanskeligheder og multiple funktionsnedsættelser er et retningsspecifikt modul under retningen Specialpædagogik.

Målgruppe

Modulet er for dig, der arbejder med eller gerne vil arbejde med specialpædagogik for børn, unge eller voksne med særlige behov.

Lyder det som noget for dig?

Du kan læse meget mere om vores kommende forløb, tidspunkter for holdopstart, sted, eksamen, pris og tilmeldingsfrist her.

Trine Lippert, studievejleder og lektor Arbejder bl.a. med ungdomspædagogik
Karina Elsig Thøgersen Studievejleder og lektor
Jane Ahrendt Studiesekretær

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning Uddannelsesretningens studieordning Øvrigt materiale

Se datoer

Der er desværre ikke nogen startdatoer på dette hold i øjeblikket. Skriv dig op og få besked, når du kan tilmelde dig næste hold.

Forløb