Offentlig budgetlægning og økonomistyring

Diplommodul

Har du styr på økonomi- og udgiftsstyring? På Offentlig budgetlægning og økonomistyring får du værdifulde redskaber til at formidle økonomiske problemstillinger og talmateriale til både den politiske og den administrative ledelse.

Se datoer

Lær om samspillet mellem budgettets aktører og dets institutionelle rammer!

Fagligt indhold 

Du styrker dine kompetencer til at identificere og beskrive problemstillinger mht. økonomistyring, og du kan vælge og argumentere for relevante løsningsmodeller.

Du får viden om:

  • budgetplanlægning og udgiftspolitik
  • budgetteringsmetoder
  • ramme- og målstyring
  • samspillet mellem statens, regionernes og kommunernes budgetlægning

Udbytte

Efter Offentlig budgetlægning og økonomistyring kan du analysere og vurdere konsekvenserne af et givent budget samt arbejde metodisk korrekt med budgetlægning og økonomistyring.

Du lærer at vurdere konsekvenserne af ændrede forudsætninger – fx i forhold til den økonomiske udvikling, hvortil du selv kan opsøge ny viden på området.

Niveau

Modulet hører under diplomuddannelsen i Offentlig forvaltning og administration og kan tages som en del af den fulde diplomuddannelse eller som et enkeltfag. Offentlig budgetlægning og økonomistyring er et valgfrit modul.

Målgruppe

Modulet er for dig, der arbejder med forvaltning og administration i en kommune, region eller på en af statens arbejdspladser.

Lyder det som noget for dig?

Du kan læse meget mere om vores kommende forløb, tidspunkter for holdopstart, sted, eksamen, pris og tilmeldingsfrist her.

André Barsøe Jensen Arbejder bl.a. med ledelse og administration
Anne Katrine Meldgaard Philipsen Studiesekretær

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning

Se datoer

Forløb