Offentlig økonomi og samfundets økonomi

Diplommodul

Vil du arbejde med de økonomiske aspekter af den offentlige sektors opgaver og de væsentligste samfundsøkonomiske problemstillinger?
Kvalificér dit arbejde med viden om offentlig økonomi og samfundets økonomi.

Ingen holdstart - få besked om næste hold nederst på siden.

Forstå den offentlige sektors økonomiske rolle!

Fagligt indhold

Du styrker dine evner til at kunne analysere økonomisk-politiske vilkår og sammenhænge, herunder behovet og mulighederne for optimering.

Du får viden om:

  • sammenhængen mellem udgiftsbeslutninger og offentlige indtægter
  • forskellige former for økonomisk regulering og samfundsøkonomisk styring
  • baggrunden og betingelserne for at føre økonomisk politik og for offentlig økonomisk regulering og prioritering, herunder modsætningsforhold mellem forskellige hensyn og mellem økonomisk-politiske mål.

Udbytte

Efter Offentlig økonomi og samfundets økonomi kan du analysere og vurdere dansk økonomisk politik, navnlig skatte- og afgiftspolitikken samt Finanspolitikken.

Niveau

Modulet hører under diplomuddannelsen i Offentlig forvaltning og administration og kan tages som en del af den fulde diplomuddannelse eller som et enkeltfag. Offentlig økonomi og samfundets økonomi er et valgfrit modul.

Målgruppe

Modulet er for dig, der arbejder med forvaltning og administration i en kommune, region eller på en af statens arbejdspladser.

Lyder det som noget for dig?

Du kan læse meget mere om vores kommende forløb, tidspunkter for holdopstart, sted, eksamen, pris og tilmeldingsfrist her.

André Barsøe Arbejder bl.a. med ledelse og administration
Anne Katrine Meldgaard Philipsen Studiesekretær

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning

Se datoer

Der er desværre ikke nogen startdatoer på dette hold i øjeblikket. Skriv dig op og få besked, når du kan tilmelde dig næste hold.

Forløb