Sansemæssige funktionsnedsættelser

Diplommodul

Vil du have en grundlæggende viden om det sensoriske system og dets betydning for menneskets udvikling? Med Sansemæssige funktionsnedsættelser får du nye teorier om vanskeligheder i forhold til en eller flere sanser.

Ingen holdstart - få besked om næste hold nederst på siden.

Lær om læringsdifferentieret indsatser hos mennesker med funktionsnedsættelser!

Fagligt indhold 

Du lærer om forskellige former for og årsager til vanskeligheder, herunder mestrings- og kompensationsadfærd, og du kan sætte vanskeligheder i et livsperspektiv i relation til familieliv, uddannelse, fritidsliv og arbejde.

Du får viden om:

  • teorier og forskningsresultater om funktionsnedsættelser i forhold til en eller flere sanser
  • afklaring af målgruppen i forhold til forskellige funktionsnedsættelser/diagnoser
  • pædagogiske arbejdsformer, metoder, materialer og hjælpemidler.

Udbytte

Efter Sansemæssige funktionsnedsættelser kan du:

  • indhente information, beskrive, analysere og vurdere en læringsdifferentieret indsats, der retter sig mod at optimere trivsel og læring i relation til mennesker med vanskeligheder
  • indgå i tværfagligt og/eller tværsektorielt samarbejde om en specialpædagogisk indsats i relation til vanskeligheder.

Niveau

Modulet hører under den Pædagogiske diplomuddannelse og kan tages som en del af den fulde diplomuddannelse eller som et enkeltfag. Sansemæssige funktionsnedsættelser er et retningsspecifikt modul under retningen Specialpædagogik.

Målgruppe

Modulet er for dig, der arbejder med eller gerne vil arbejde med specialpædagogik for børn, unge eller voksne med særlige behov.

Lyder det som noget for dig?

Du kan læse meget mere om vores kommende forløb, tidspunkter for holdopstart, sted, eksamen, pris og tilmeldingsfrist her.

Se datoer

Der er desværre ikke nogen startdatoer på dette hold i øjeblikket. Skriv dig op og få besked, når du kan tilmelde dig næste hold.

Forløb