Synsnedsættelse eller blindhed - læring, rehabilitering og udvikling

Diplommodul

Vil du gerne hjælpe synsnedsatte og blinde? På dette modul stifter du bekendtskab med specialpædagogikken, og forskellige måder hvorpå du kan gøre udvikling og læring nemmere for synsnedsatte og blinde.

Ingen holdstart - få besked om næste hold nederst på siden.

Styrk udviklingen hos synsnedsatte og blinde!

Fagligt indhold

På modulet lærer du, hvordan man tilrettelægger og udfører en specialpædagogisk indsats i forhold til synsnedsættelse eller blindhed. Du lærer også:

  • Hvilken betydning det har for mennesker at leve med synsnedsættelse eller blindhed i deres hverdag
  • Hvilke processer der indgår i rehabilitering af grupper eller enkeltpersoner med synsnedsættelse eller blindhed
  • Hvilke retningslinjer der findes i forhold til kompensation, og tildeling af hjælpemidler der kan hjælpe både i dagligdagen, under uddannelse eller i en arbejdssituation
  • Grundviden om syns- og specialpædagogik

Udbytte

Efter deltagelse i modulet vil du være i stand til at udføre specialpædagogiske indsatser i praksis med henblik på at fremme hverdagen for synsnedsatte og blinde. Du vil også kunne:

  • Bidrage til udvikling og læring hos synsnedsatte og blinde ved at vurdere og tilrettelægge efter grupperne eller den enkeltes behov i undervisningssituationer
  • Sørge for at den synsnedsatte eller blindes pårørende bliver en del af samarbejdet for at optimere borgerens hverdag og fremtidsmuligheder
  • Vurdere psykisk funktion i forhold til synsnedsættelse eller blindhed og efterfølgende være en del af planlægningen af interventionsstrategier på dette område

Niveau

Modulet hører under den Pædagogiske diplomuddannelse og kan tages som en del af den fulde diplomuddannelse eller som et enkeltfag.
Synsnedsættelse eller blindhed – læring, rehabilitering og udvikling er et fagspecifikt modul på studieretningen Synspædagogik og syns(re)habilitering.

Målgruppe

Modulet er for dig, der arbejder med, eller gerne vil arbejde med, specialpædagogik for børn, unge eller voksne med synsnedsættelse eller blindhed.

Lyder det som noget for dig?

Du kan læse meget mere om vores kommende forløb, tidspunkter for holdopstart, sted, eksamen, pris og tilmeldingsfrist her.

Se datoer

Der er desværre ikke nogen startdatoer på dette hold i øjeblikket. Skriv dig op og få besked, når du kan tilmelde dig næste hold.

Forløb