Bliv klar til den obligatoriske prøve i valgfaget musik i 8. klasse

Kursus

Er du musiklærer og skal have et hold op til den obligatoriske prøve i valgfaget musik i 8. klasse?  Har du brug for vejledning i forhold til at kunne afholde de afsluttende prøver?

Tilmeld kursus

Fagligt indhold

Er du musiklærer og skal have et hold op til den obligatoriske prøve i valgfaget musik i 8. klasse?  Har du brug for vejledning i forhold til at kunne afholde de afsluttende prøver? Hvis ja, så er dette kursus en god håndsrækning til dig.

Vi tager fat i prøvens forskellige dele – både den praktiske og den mundtlige del. Der vil være fokus på at få italesat og eksemplificeret, hvordan du som lærer på bedste vis kan gøre eleverne parate til at vise og udtrykke de kompetencer, som de har opnået i løbet af valgfaget.

Vi gennemgår de tre kompetenceområder med det mål for øje, at du kan føle dig klar til at forberede, gennemføre og bedømme prøverne.

Til eksempel skal vi arbejde med:

  • Hvordan du kan motivere dine elever til at øve sig bedst muligt i den praktiske del
  • Hvordan du stiller gode faglige spørgsmål indenfor færdigheds- og vidensområdern
  • Hvordan du bedømmer - og italesætter en bedømmelse 

Vi laver på kurset en ”prøveeksamen” hvor vi gennemgår de enkelte dele, og i fællesskab diskuterer og reflekterer vi over de udfordringer, der kan opstå.

Underviser er Kirsten Juul Seidenfaden, som til daglig underviser på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, hvor hun blandt andet arbejder med musikpædagogik, musikformidling og rytmisk træning på AM uddannelsen. Hun er den ene af to forfattere bag bogserien Lige i øret.

Udbytte

Målet er, at deltagerne kan føle sig klar til at forberede, gennemføre og bedømme prøverne.

Målgruppen

Undervisere på valghold i musik med afsluttende obligatorisk prøve i 8. klasse

Er du ikke i målgruppen?

Fortvivl ikke, vi har årligt mere end 300 kurser. Skulle vi mod forventning ikke have et, som passer til dig, så er vores konsulenter og undervisere specialiserede i at lave skræddersyede forløb. Kontakt os på cfu-kursus@ucl.dk for at høre mere.

Forplejning

Kurset er inkl. kaffe m/brød og frugt

Niels Rebsdorf Konsulent, Billedkunst, idræt, madkundskab og musik
Hanne Reinhold Dinesen Kursussekretær
Karina Lund Kursussekretær
Tilmeld kursus

Forløb