Børnenes U-landskalender 2021

Kursus

Med Danidas meget anvendte og populære undervisningsmateriale kan du i år tage dine elever med til Kenya. Gennem film, fotos og opgaver lærer I landet og kenyanerne at kende fra flere forskellige vinkler.

Tilmeld

Lær Kenyas Turkana-børn at kende

Fagligt indhold

I skal besøge Turkana-folket, der dagligt kæmper for at få de mest basale livsvilkår opfyldt. I kommer også med ud i de frugtbare bjergområder, til kæmpebyen Nairobi, og så skal I arbejde med Kenyas fantastiske natur og vilde dyreliv.

Materialet til Børnenes U-landskalender er meget alsidigt og giver rig mulighed for at tilrettelægge et spændende forløb, der kan strække sig fra et par dage eller en hele uge. Der er også eksempler på, at skoler bruger undervisningsmaterialets aktiviteter i helt op til seks uger med inddragelse af en lang række fag i indskolingen. Materialet indeholder flotte bøger, digitale aktiviteter og masser af opgaver med kreativitet, bevægelse og faglig fordybelse.

Årets organisation er Folkekirkens Nødhjælp. Overskuddet fra salget af Børnenes U-landskalender 2021 går til et projekt, der skal sikre skolegang og leg for 25.000 børn i Kenyas fattige Turkana-region og til at familierne bliver mere modstandsdygtige over for klimaforandringer.

Udbytte

På kurset får du en god introduktion til Kenya og årets materiale, inspiration til undervisningen og forfatter Kim Langers foredrag om tilblivelsen af årets elevhistorie.

Alle deltagere på kurset får en gratis elevbog og en lærevejledning med hjem. Hele klassesæt med 30 elevbøger og 2 lærervejledninger kan forudbestilles på u-landskalender.dk fra omkring 1. maj 2021.

Målgruppen

Undervisere i dansk, natur/teknik, kreative fag og i fagsamarbejder i 1. -5. klasse.

Er du ikke i målgruppen?

Fortvivl ikke, vi har årligt mere end 300 kurser. Skulle vi mod forventning ikke have et, som passer til dig, så er vores konsulenter og undervisere specialiserede i at lave skræddersyede forløb. Kontakt os på cfu-kursus@ucl.dk for at høre mere.

Forplejning
Kurset er inkl. forplejning.

Louise Duus Skovbjerg Konsulent, dansk indskoling og børnehaveklassen
Karina Lund Kursussekretær
Hanne Reinhold Dinesen Kursussekretær
Tilmeld

Forløb