Børnenes U-landskalender 2022 - Lær Tunesiens børn at kende

Kursus

Få inspiration til at arbejde med Danidas flotte undervisningsmateriale. Materialet indeholder bøger, digitale aktiviteter og masser af opgaver. Mød også årets forfatter Kirsten Sonne Harild.

Se datoer

Fagligt indhold

Med Danidas spændende og varierede undervisningsmateriale kan du i år tage dine elever med til det nordafrikanske land Tunesien. Gennem film, fotos og opgaver til blandt andet Dansk, Billedkunst, og Natur/teknologi lærer I landet og tuneserne at kende fra mange forskellige vinkler i børnehøjde.

Gennem materialets mange aktiviteter skal I besøge børnene i den hektiske medina i hovedstaden Tunis, i ørkenoaserne, i de fattige udkantsbyer, i Atlasbjergene og ved kysten.

Årets organisation er International Media Support (IMS). Overskuddet fra salget af Børnenes U-landskalender 2022 går til et medieprojekt, der skal hjælpe børnene i de fattige, tunesiske udkantsområder med at komme til orde, så de oplever, at de selv kan være med til at skabe forandring.

Udbytte

På kurset får du en god introduktion til Tunesien og årets materiale, inspiration til undervisningen og så kan du møde forfatter Kirsten Sonne Harild, der fortæller om tilblivelsen af årets elevhistorie.

Alle deltagere på kurset får en gratis elevbog og en lærervejledning med hjem. Hele klassesæt med 30 elevbøger og 2 lærervejledninger kan forudbestilles på u-landskalender.dk fra omkring 1. maj 2022.

Materialet indeholder flotte bøger, digitale aktiviteter og masser af opgaver med kreativitet, bevægelse og faglig fordybelse. Det er også oplagt at bruge materialet, hvis I arbejder med FN’s 17 verdensmål på skolen.

 

Målgruppe

Undervisere i Dansk, Natur/teknologi, kreative fag og i fagsamarbejder i 1. -5. klasse

Er du ikke i målgruppen?

Fortvivl ikke, vi har årligt mere end 300 kurser. Skulle vi mod forventning ikke have et, som passer til dig, så er vores konsulenter og undervisere specialiserede i at lave skræddersyede forløb. Kontakt os på cfu-kursus@ucl.dk for at høre mere.

Forplejning

Kurset er inkl. forplejning.

Louise Duus Skovbjerg Konsulent, dansk indskoling og børnehaveklassen
Hanne Reinhold Piekut Kursussekretær
Karina Lund Kursussekretær

Se datoer

Forløb