Boost elevernes ordforråd

Kursus

Hvornår har du som tysklærer sidst været på kursus sammen med din engelskkollega eller omvendt? Kom, og få inspiration til at booste elevernes ordforråd.

Tilmeld

Boost elevernes ordforråd i tysk- og engelskundervisningen

Fagligt indhold

Du får motiverende og varierede øvelser med hjem, som du både kan bruge på mellemtrinnet og/eller i udskolingen. Principperne for den gode ordforrådsundervisning er nemlig ens uanset klassetrin og fag, og det eksplicitte arbejde med ord og chunks i undervisningen er vejen frem, hvis du skal skabe de bedste forudsætninger for dine elevers ordforrådstilegnelse.

På kurset får du og dine kolleger konkret ordforrådsmateriale og ideer til lærerige ordforrådsaktiviteter med hjem til egen sprogundervisning. Øvelser som gør det muligt for jer at lade jeres elever arbejde fokuseret og ugentligt med deres ordforrådstilegnelse i de enkelte fag.

Øvelserne er varierede og understøtter de fem færdigheder – læse, skrive, lytte, tale og tilegnelse af strategier. De enkelte øvelser er af 15-30 minutters varighed og sætter dine elever i centrum som aktive sprogbrugere i din emnebaserede undervisning.

Kursets opbygning:

  • Velkomst
  • Kort oplæg - ”Den gode ordforrådsundervisning?”
  • Hvad er quizlet.com, og hvordan bruges dette web 2.0 program optimalt til ordforrådstilegnelse i undervisningen?
  • Lad med få klik eleven skræddersy sit eget ordforrådsforløb passende til sit faglige niveau
  • Varierede, stilladserende og motiverende analoge ordforrådsøvelser
  • Kort evaluering

Forberedelse til kurset:

Gå ind på Quizlet.com og opret dig som gratis bruger. Tjek også gerne platformen ud

Angiv ved tilmeldingen i kommentarfelten, om du underviser i engelsk og/eller tysk, samt hvilke klassetrin du underviser på i det enkelte fag.

Målgruppen

Kurset er for dig, der underviser i tysk eller engelsk på mellemtrinnet og i udskolingen

Er du ikke i målgruppe?

Fortvivl ikke, vi har årligt mere end 300 kurser. Skulle vi mod forventning ikke have et, som passer til dig, så er vores konsulenter og undervisere specialiserede i at lave skræddersyede forløb. Kontakt os på cfu-kursus@ucl.dk for at høre mere.

Forplejning

Kurset er inkl. forplejning

 

Marianne Vincent Ancker Konsulent, Engelsk
Hanne Reinhold Dinesen Kursussekretær
Karina Lund Kursussekretær
Tilmeld

Forløb