Boost til mellemtrinnet - faglig læsning og skrivning

Kursus

En kursusrække over tre dage for lærere, som vil styrke arbejdet med faglig læsning og skrivning i og på tværs af fagene dansk, matematik, fremmedsprog, natur/teknologi og kristendomskundskab/historie.

Tilmeld

Styrk den faglige læsning og skrivning på mellemtrinnet i og på tværs af fag.

Tilmelder du dig inden den 1. juli 2021 får du 200 kr. i rabat

Fagligt indhold

Kursusdagene giver inspiration og ideer til, hvordan flere af skolens fag på mellemtrinnet kan bidrage til en indsats ift. faglig læsning og skrivning.

Kursusdagene vil veksle mellem oplæg, inspiration, prøvehandlinger og refleksion over undervisning i og med faglig læsning og skrivning. Dagene organiseres i de enkelte fag og på tværs af fag. Du skal ved tilmelding vælge, hvilket fag du særligt ønsker at fordybe dig i (også selvom du underviser i flere af fagene).

Oplæg og workshops vil omhandle:

  • Viden om læsning og skrivning af faglige tekster i fagene
  • Inspiration til undervisning i og med faglig læsning og skrivning
  • Læremidler, der styrker elevernes faglige læsning og skrivning
  • Samarbejde om elevernes sproglige udvikling i fag på mellemtrinnet
  • Samarbejde om at styrke læse- og skrivelyst på mellemtrinnet

Udbytte

Kursusdagene giver viden om og inspiration til at booste faglig læsning og skrivning på mellemtrinnet indenfor de fem punkter herover. Du vil på kurset få konkrete idéer, der er klar til at bruge i din undervisning.

Målgruppen

Lærere på mellemtrinnet, der underviser i et eller flere af følgende fag: matematik, fremmedsprog, dansk, natur/teknologi, kristendomskundskab/historie samt faglige vejledere.

Er du ikke i målgruppen?

Fortvivl ikke, vi har årligt mere end 300 kurser. Skulle vi mod forventning ikke have et, som passer til dig, så er vores konsulenter og undervisere specialiserede i at lave skræddersyede forløb. Kontakt os på cfu-kursus@ucl.dk for at høre mere.

Forplejning

Kurset er inkl. kaffe m/brød.

Marie Elmegaard Pedersen Konsulent, dansk mellemtrin og Pædagogisk Læringscenter
Hanne Reinhold Dinesen Kursussekretær
Karina Lund Kursussekretær
Tilmeld

Forløb