Kursus
UCL Center for Undervisningsmidler afholder onsdag, den 5. maj 2021 konference om FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling og hvordan der arbejdes med målene i skolen.
Tilmeld kursusI januar 2016 trådte 17 verdensmål for bæredygtig udvikling i kraft – vedtaget af verdens stats- og regeringsledere på FN’s topmøde i 2015.
Onsdag, den 5. maj 2021 sætter UCL Center for Undervisningsmidler fokus på de 17 verdensmål i skolen med en konference fyldt med spændende oplæg og praksisnære workshops, der inspirerer og vidensdeler med afsæt i de sidste års arbejde med de 17 verdensmål i skolen.
Steen Hildebrandt indleder dagen med et oplæg om, hvorfor arbejdet med de 17 verdensmål bør have plads i grundskolen, samt hvad det betyder for ledelse, organisationsudvikling og skolens opgave i samfundet. Efterfølgende vil dagen byde på workshops relateret til pædagogiske og didaktiske overvejelser, når skolen sætter fokus på de 17 verdensmål.
Dagen afsluttes med et oplæg af Karen Hækkerup, som er den nye generalsekretær i Unicef Danmark.
Målgruppe
Lærere, ressourcepersoner, ledere i folkeskolen, efterskoler, frie skoler, privatskoler.
Kl. 8.30 - 9.15: Ankomst med kaffe og morgenbrød
Kl. 9.15 - 9.30: Velkomst, sang og program
Kl. 9.30 - 10.15: Hvorfor skal vi arbejde med de 17 verdensmål i skolen? v/Steen Hildebrandt, forfatter og professor emeritus Aarhus Universitet
Steen Hildebrandt svarer på, HVORFOR arbejdet med de 17 verdensmål og bæredygtighed skal have plads i grundskolen, men udfolder også, hvad det så betyder for ledelse, organisationsudvikling og især skolens opgave i samfundet.
Kl. 10.15 - 10.30: Pause
Kl. 10.30 - 11.15: Undervisning via verdensmål v/Søren Peter Dalby, Klimazirkus
KlimaZirkus supporterer skoler med at udvikle elevers faglige viden, innovationskompetencer og motivation til at arbejde med verdensmål. Hør om vores praksiserfaringer med PBL og samskabelse med skoler og virksomheder.
Kl. 11.30 - 12.15: Første workshop runde
Kl. 12.15 - 13.00: Frokost
Kl. 13.00 - 13.45: Anden workshop runde
Workshoppen vil primært være målrettet: kommunale konsulenter, ressourcepersoner og skoleledere. Hvordan understøttes det lokale skoleliv med afsæt i de 17 verdensmål? Workshoppen giver inspiration og ideer til, hvordan kommunale indsatser kan understøtte skolernes arbejde med de 17 verdensmål. Der vil være konkrete eksempler på forløb der er afviklet på skolerne.
Boost din undervisning i Verdensmålene. Verdensmål.nu er et gratis multimodalt læremiddel til naturfagene 1.-9. klasse. Hvordan takles bæredygtighed, klimaudfordringer og et sundere liv for alle her og i den 3. verden, og hvordan kan vi alle gøre en forskel? Arbejdsforslagene lægger op til, at eleverne skal udvikle handlekompetence gennem faglig viden og indsigt. Læs mere på verdensmål.nu og dr.dk/skole/verdensmål.
Skønlitteraturen har en helt særlig evne til at åbne for nye perspektiver og universer, og derfor er det oplagt at gribe til den, når klassen skal arbejde med et eller flere af de store emner, som verdensmålene repræsenterer. I CFU´s samling findes der mange relevante titler til alle klassetrin både analogt og som ebøger. På den her workshop peger vi på en stribe af de allerbedste titler fra CFU´s samling, og du kommer desuden til at stifte bekendtskab med vores nye Verdensmålskasser, som også kan lånes hjem til skolen.
Projektbaseret læring bruges som ramme for beskrivelsen af en teoretisk, didaktisk og praktisk forbindelse mellem kreativitet, innovation og læring. Der fokuseres på at ruste dig til at designe, gennemføre og evaluere meningsfuld undervisning.
Workshoppen tager erfaringsbaseret og praksisnært afsæt i arbejdet med de 17 verdensmål - også i forhold til vejledning i undervisning i de 17 verdensmål.
Kl. 13.45 - 14.45: Markedsplads med kaffe og kage:
Kl. 14.45 - 15.00: 10 fifs til jer, der vil i gang med at arbejde med FNs Verdensmål v/Rikke Villumsen, International profil koordinator på Randersgade Skole
Kl. 15.00 - 15.30: Barnet i centrum for i forhold til de 17 verdensmål v/Karen Hækkerup, Generalsekretær i UNICEF Danmark
Barnet i centrum i forhold til de 17 Verdensmål. Hvilken betydning har verdensmålene for børns liv og fremtid?
Kl. 15.30 -16.00: Afslutning med sang