Design appletter i GeoGebra til din matematikundervisning

Kursus

Lav meningsfulde og interaktive appletter, der stilladserer dine elevers forståelse i matematikken.

Tilmeld

Lær at lave undervisningsappletter til matematik i GeoGebra.

Fagligt indhold

Virtuelle og konkrete, manipulerbare repræsentationer er en central del af undervisningen i matematik. Der findes en del på nettet allerede, men ofte mangler man en helt specifik repræsentation, der passer til de faglige pointer man har med undervisningen. Med GeoGebra og nogle få færdigheder, kan man dog hurtigt lave virtuelle, manipulerbare matematiske repræsentationer til stort set alle emner, og på kurset lærer du at designe og programmere dynamiske appletter, der kan hjælpe dine elever med at forstå matematikken bedre.

På kurset vil du blive præsenteret for forskellige typer af appletter med forskellige formål som fx træning af færdigheder, spil/lege, undersøgelser, dataopsamling, mm. Med udgangspunkt i eksempler på konkrete eksisterende appletter, vil du lære forskellige GeoGebrateknikker, som du efterfølgende bruger til at designe flotte og funktionelle appletter til din egen undervisning. Det er bl.a. teknikker som betinget visning, dynamiske farver, scripts, pointtællere, animationer, sekvenser og lign.

Udover det tekniske vil du på kurset også arbejde med farvepaletter, opsætning og lign æstetiske valg, der får dine appletter til at fremstå mere gennemarbejdede.

Det er en forudsætning, at du har en vis fortrolighed med GeoGebra på forhånd.

Herunder kan du se en række forskellige eksempler på appletter til matematik lavet i GeoGebra.

 

Udbytte

På kurset lærer du:

  • at tage reflekterede, didaktiske valg i dine designs.
  • at lave hensigtsmæssige layouts, der ikke modarbejder dine intentioner med appletten.
  • tekniske færdigheder i GeoGebra som fx at lave scripts, betinget visning, og meget andet.

Målgruppen

Kurset er for dig, der allerede er godt hjemme i GeoGebra, og har lyst til at arbejde med de muligheder for at designe interaktive, manipulerbare repræsentationer, som GeoGebra åbner for.

Er du ikke i målgruppen?

Fortvivl ikke, vi har årligt mere end 300 kurser. Skulle vi mod forventning ikke have et, som passer til dig, så er vores konsulenter og undervisere specialiserede i at lave skræddersyede forløb. Kontakt os på cfu-kursus@ucl.dk for at høre mere.

Forplejning

Kurset er inkl. forplejning.

Bo Teglskov Kristensen Konsulent, IT og teknologi og matematik
Karina Lund Kursussekretær
Hanne Reinhold Dinesen Kursussekretær
Tilmeld

Forløb