Er du til læder?

Kursus

Et kursus i håndværk og design med fokus på anvendelse af CFU’s materialekassen til læderarbejde. Kom, skab og lær med læder i dine hænder.

Se datoer

Fagligt indhold

På kurset vil der være fokus på at designe, indfarve, punsle og sy sammen – altså at anvende de teknikker som fører frem til at stå med en færdig lædergenstand i hånden. Det handler både om at kunne anvende fagudtryk og om at opnå færdigheder og teknikker, som fx at kunne tale om og udføre saddelmagersting og punsling.

Vi skal tale om, hvordan man på en god måde starter læderarbejde op med en klasse? Hvilken progression er bedst? Hvilket materialevalg og mønstre på læderprojekter passer mon til bestemte klasser? På kurset vil der være en indledende øvelse, som handler om at lave en keyhanger.

Derefter kigger vi på, hvordan man kan lave et etui, en lille taske eller en skål. Er du allerede øvet kan du vælge større udfordrende opgaver, som bliver lagt frem på kurset. Der vil blive givet gode tip til undervisningsforløb, hvor du får både håndværket og designprocessen bragt i spil.

I CFU’s nye materialekasser om læder finder du en masse relevant værktøj til at skabe mange flotte genstande i læder sammen med eleverne. Disse kasser kan lånes på mitCFU fra 1. februar 2023.

Udbytte

Efter kurset har du flere gode og brugbare ideer til, hvordan du kan gribe arbejdet med læder an.

Målgruppen

Lærere som underviser i håndværk og design

Er du ikke i målgruppen?

Fortvivl ikke, vi har årligt mere end 300 kurser. Skulle vi mod forventning ikke have et, som passer til dig, så er vores konsulenter og undervisere specialiserede i at lave skræddersyede forløb. Kontakt os på cfu-kursus@ucl.dk for at høre mere.

Forplejning

Kurset er inkl. forplejning.

Niels Rebsdorf Konsulent, Billedkunst, idræt, madkundskab og musik
Hanne Reinhold Piekut Kursussekretær
Karina Lund Kursussekretær

Se datoer

Forløb