Flyvende, inspirerende og sjove spring- og redskabsaktiviteter til 8. og 9- klassetrin

Kursus

Har din skole gynmastikredskaber stående, som du ikke lige ved, hvordan du skal få brugt? Så kom og bliv inspireret til at tænke anvendelser på anderledes og sjove måder. 

Tilmeld kursus

Skab et stærkt fællesskab med leg, samarbejde, kommunikation, sansestimulering m.m.

Fagligt indhold

kIndholdet på urset vil være en blanding af inspiration, dialog, workshops, og afprøvning. Alt i et tempo så der er mulighed for spørgsmål, refleksion og noter. I overskrifter vil vi gennemgå følgende punkter med gymnastikredskaber som omdrejningspunkt:

  • Lege og aktiviteter på og omkring redskaberne
  • Samarbejdsøvelser med fokus på ansvar og kommunikation
  • Sansestimulering og hvordan de påvirker bevægeapparatet
  • Springopstillinger og redskabsaktiviteter
  • Akrobatik og gruppeopgaver til eleverne

Til hver øvelser tager vi en snak om, hvordan de fælles mål for idræt kan implementeres. Hvordan tilrettelægges fx en aktivitet hvor sansestimulering, kommunikation og kultur (normer og værdier) er centrale elementer der kan arbejdes med?  Og hvordan kan gymnastikken bidrage til arbejdet med Sundhed og Trivsel, Fysisk træning og Krop og identitet?

Du skal medbringe en smartphone til billeder/video, tøj du kan bevæge dig i, og din (måske rustne) kolbøtte. Så garanteres du nogle inspirerende timer med masser af ”take-home” værdi.

Underviser er cand. scient i idræt Jens Myrup Thomsen fra Aarhus Universitet. Tidligere underviser i gymnastik- og redskabsaktiviteter på idrætsuddannelsen på Aalborg Universitet, gymnastiklærer på Vivild gymnastik- og Idrætsefterskole, kursusinstruktør ved DGI samt mangeårig gymnast og instruktør i foreningslivet.

Udbytte

Kurset har til formål at præsentere dig som idrætslærer for en bred vifte af øvelser, opstillinger og lege, der skal øge din motivation til at gå i redskabsrummet med mange aktivitetsideer. Kurset henvender sig både til dig som har erfaringer med redskabsaktiviteter og gymnastik, dig som lige har stiftet bekendtskab med det eller dig der overvejer at anskaffe nyt udstyr idrætsundervisningen. Indholdet tager udgangspunkt i de fælles mål for 8. og 9. klassetrin i idræt, og der vil undervejs være gode ideer til, hvordan kursets indhold kan indgå som en del af prøven i idræt.

Målgruppen

Lærer, der underviser i udskolingen

Er du ikke i målgruppen?

Fortvivl ikke, vi har årligt mere end 300 kurser. Skulle vi mod forventning ikke have et, som passer til dig, så er vores konsulenter og undervisere specialiserede i at lave skræddersyede forløb. Kontakt os på cfu-kursus@ucl.dk for at høre mere.

Forplejning

Kurset er inkl. forplejning

Niels Rebsdorf Konsulent, Billedkunst, idræt, madkundskab og musik
Hanne Reinhold Dinesen Kursussekretær
Karina Lund Kursussekretær
Tilmeld kursus

Forløb