Godt begyndt - sammenspilstræning i indskolingen

Kursus

Bliv præsenteret for en trinopdelt metodik, hvor der i højere grad er fokus på, hvornår man spiller end på, hvad man spiller.

 

Tilmeld

Vær med til sammenspilstræning i indskolingen

Fagligt indhold

Dette kursus har som sit mål at introducere kursisterne for et bud på sammenspilstræning i indskolingen.

Kursisterne præsenteres for en trinopdelt metodik, hvor der i højere grad er fokus på, hvornår man spiller end på, hvad man spiller. Hensigten er at forberede indskolingselever til egentlig sammenspil. Alle sange kan fungere uden ledsagestemmer eller med inddragelse af udvalgte elementer. Materialet er opbygget med afsæt i følgende progression:

  1. Sangen synges a cappella eller med akkompagnement fra læreren
  2. Inddragelse af klap, tramp eller anden kropslig udfoldelse
  3. Overbygning med spillestemmer, hvoraf mange optræder samtidig med eller i stedet for klap og tramp. Endvidere mulighed for helt enkle korstemmer.

Spillestemmerne kan udføres på blokfløjter, xylofoner eller keyboards. Øvelsernes omfang til de enkelte sange kan tilpasses, så de passer til den enkelte klasse. Fokus er i højere grad på, ’hvornår’ man spiller end på, ’hvad’ man spiller. Bogen giver adgang til en digital ressourceside hvor sangene kan høres i forskellige versioner både med og uden vokal. Hertil følger illustrative videoer.

Inkluderet i kursusprisen er bogen ”Godt begyndt - sammenspilstræning i indskolingen”

Udbytte

Musiklæreren i indskolingen får inspiration til god sammenspilstræning.

Målgruppen

Lærere som underviser i indskolingen.

Er du ikke i målgruppen?

Fortvivl ikke, vi har årligt mere end 300 kurser. Skulle vi mod forventning ikke have et, som passer til dig, så er vores konsulenter og undervisere specialiserede i at lave skræddersyede forløb. Kontakt os på cfu-kursus@ucl.dk for at høre mere.

Forplejning
Kurset er inkl. forplejning.

Niels Rebsdorf Konsulent, Billedkunst, idræt, madkundskab og musik
Karina Lund Kursussekretær
Tilmeld

Forløb