Introduktion til filtrering i teori og praksis

Kursus

Kurset vil indeholde en god blanding mellem teori og praksis samt regneopgaver.

 

Ingen holdstart - få besked om næste hold nederst på siden.

I den teoretiske del gennemgås den teori, der ligger bag forskellige filtreringsteknologi. Dette kombineres med nogle praktiske forsøg som tilsammen giver en forbedret forståelse for mekanismerne i forhold til filtrering.

Praktiske forsøg kan evt. laves på egne produkter, hvis det praktisk kan lade sig gøre indenfor rammerne af tid. Der kan evt. aftales med underviser, at der kan afsættes en dag på et senere tidspunkt, hvis der ønskes nogle længerevarende test.

Der vil ikke være nogen eksamen, men kurset afsluttes med en mindre test for at sikre forståelsen.

Målgruppe

Kurset henvender sig til medarbejdere, der ønsker en øget forståelse for separationsprocesser med fokus på filtrering. F.eks. laboranter, procesteknologer, eller ufaglærte, som ønsker at få en forståelse for filtrering. Der kræves ikke nogen forudgående forudsætninger, men det vil være en fordel at kende basale proces begreber som f.eks. tryk.

Indhold

  • Membranfiltrering
  • Pladefiltrering
  • Forskellige filterstørrelser (nano-, mikro-, ultrafiltrering, omvendt osmose)
  • Terminologi
  • Anvendelser
  • Tryk i forbindelse med filtrering

Udbytte

Kursisten vil efter endt kursusforløb få en bedre forståelse for omstændigheder der kan medvirke til at gøre en filtreringsproces mere effektiv og målrettet. Kursisterne vil have bedre forudsætning for at kunne deltage i praktisk filtreringsopgaver.

Tidspunkt

En kursusgang i foråret 2018. Der kan efter aftale afsættes yderligere dage med mulighed for at blive mere fortrolig med praktiske filtreringsteknologier og eventuelt afprøve filtreringsteknologi på egne produkter.

Økonomi

Virksomhedshold kr. 15.000 + moms eller efter aftale.

Hans Kjær Jørgensen, chefkonsulent Arbejder med videregående tekniske efteruddannelser
Ann-Margrethe Frydenlund Jensen Studieadministrativ medarbejder
Tilmeld

Der er desværre ikke nogen startdatoer på dette hold i øjeblikket. Skriv dig op og få besked, når du kan tilmelde dig næste hold.

Forløb