Litterær dybdelæsning - en vej til større læselyst og bedre læsevaner

Kursus

Er du dansklærer og ønsker at understøtte elevernes læselyst? På kurset får du bud på, hvordan du kan understøtte elevernes litterære dybdelæsning, med afsæt i aktuel forskning om læsning og fordybelse.

Tilmeld kursus

Viden om sammenhængen mellem dybdelæsning, læselyst og læsevaner

Fagligt indhold

Kurset tager afsæt i et aktuelt ph.d.-projekt, der handler om læsning og fordybelse. På kurset bliver du bragt på forkant med den nyeste forskning om sammenhængen mellem læseopmærksomhed, læselyst, læsepraksis og fordybelse. Samtidig bliver du introduceret til praktiske eksempler på, hvad man kan gøre for at styrke elevernes fordybede læsning i litteraturundervisningen og gennem lystlæsningstiltag. Kurset veksler mellem oplæg fra underviser og fælles refleksionsøvelser.

Udbytte

På kurset for du den nyeste forskningsbaserede viden om litterær dybdelæsning. Du lærer om sammenhængen mellem læselyst, læsevaner og det at kunne opmærksomhedsmæssigt fordybe sig i læsningen.

Kurset giver dig konkrete eksempler på, hvordan man kan styrke elevernes fordybede læsning og samtidig fremme både læselyst og gode læsevaner – lige til at tage med hjem og afprøve i undervisningen.

Målgruppe

Kurset er for dansklærere på alle trin, der gerne vil styrke elevernes læseglæde og gode læsevaner.

Er du ikke i målgruppen?

Fortvivl ikke, vi har årligt mere end 300 kurser. Skulle vi mod forventning ikke have et, som passer til dig, så er vores konsulenter og undervisere specialiserede i at lave skræddersyede forløb. Kontakt os på cfu-kursus@ucl.dk for at høre mere.

Forplejning

Kurset er inkl. kaffe m/brød og frugt

Marie Elmegaard Pedersen Konsulent, dansk mellemtrin og Pædagogisk Læringscenter
Hanne Reinhold Dinesen Kursussekretær
Karina Lund Kursussekretær
Tilmeld kursus

Forløb