Litteraturens dag

Kursus

En hel dag. To dygtige, men forskellige oplægsholdere. Begge med fokus på spændende nye veje i litteraturdidaktikken i dansk på mellemtrin og i udskoling. Og så en god booktalk om nye titler til dit trin.

Tilmeld

En hel dag med fokus på undersøgende litteraturdidaktik og god litteratur til 5. til 10. kl.

Fagligt indhold

Dagen er sammensat af tre elementer. Først to forskellige oplægsholdere, som hver især bidrager med perspektiver på en mere undersøgende tilgang til litteraturundervisning. De to oplægsholderne står bag udgivelser, der netop sætter fokus på dette emne. Det drejer sig om Thomas Illum Hansen, der er medforfatter til bogen Tilbage til teksten, og Jan Frydensberg, der er medforfatter på udgivelsen Grib litteraturen. Dagen slutter af med en booktalk – hvor CFUs danskkonsulenter fortæller om nye titler i samlingen, og hvor du også selv kan bidrage med viden om gode titler til henholdsvis udskolingen og mellemtrinnet.

Udbytte

Dagen vil give dig god indsigt i

  • Principper for og teori bag undersøgelsesorienteret litteraturundervisning
  • Praktiske ideer til litteraturarbejdet
  • Frisk viden om gode nye (og lidt ældre) titler i CFUs udlånssamling

Målgruppen

Kurset er for dig, der er nysgerrig efter at vide mere om en undersøgende litteraturdidaktik, der sætter teksten og eleven i centrum for fortolkning. Særligt fokus på 5. til 10.kl.

Er du ikke i målgruppen?

Fortvivl ikke, vi har årligt mere end 300 kurser. Skulle vi mod forventning ikke have et, som passer til dig, så er vores konsulenter og undervisere specialiserede i at lave skræddersyede forløb. Kontakt os på cfu-kursus@ucl.dk for at høre mere.

Forplejning

Kurset er inkl. forplejning.

Anette Vestergaard Konsulent, dansk udskoling og professionelle læringsfællesskaber
Hanne Reinhold Dinesen Kursussekretær
Karina Lund Kursussekretær
Tilmeld

Forløb