Matematik-vanskeligheder

Kursus

Hvad er forskellen på matematikvanskeligheder og talblindhed? Hvordan kortlægger man disse elevers udfordringer, og hvordan kan vi hjælpe dem?

Tilmeld

Sådan kan du arbejde med elever i matematik-vanskeligheder

Fagligt indhold

Kurset vil omhandle en gennemgang af matematikvanskeligheder og talblindhed. Vi vil dykke ned og se på forskellige årsager til problematikken.

Derefter vil vi arbejde med, hvordan man kan teste og kortlægge elevernes udfordringer. Endeligt vil der være konkrete eksempler på arbejdet med elever i matematikvanskeligheder, og hvilke hjælpemidler disse elever vil kunne drage nytte af.

Udbytte

Dette kursus giver dig mulighed for at kende forskel på elever i matematikvanskeligheder og dem, som er talblinde. Du lærer, hvilke årsager der ligger bag vanskelighederne, og hvordan du kan arbejde med disse børn og unge. Derudover vil du få idéer til, hvordan du allerede på nuværende tidspunkt kan teste, om vanskelighederne kan skyldes talblindhed.

Målgruppe

Kurset er for dig, der interesserer dig for matematik, og særligt børn og unge, som har det svært med matematikken. Det kan fx være matematiklærere, vejledere og andre fagpersoner.

Er du ikke i målgruppen?

Fortvivl ikke, vi har årligt mere end 300 kurser. Skulle vi mod forventning ikke have et, som passer til dig, så er vores konsulenter og undervisere specialiserede i at lave skræddersyede forløb. Kontakt os på cfu-kursus@ucl.dk for at høre mere.

Forplejning

Kurset er inkl. forplejning.

Bo Teglskov Kristensen Konsulent, IT og teknologi og matematik
Hanne Reinhold Piekut Kursussekretær
Karina Lund Kursussekretær
Tilmeld

Forløb