Netværksdag: Praktikvejledere for pædagoguddannelsen

Konference

På netværksdagen sætter vi fokus på 'dømmekraft' med en generel introduktion til begrebet, og sammen ser vi nærmere på praktikkens og din - praktikvejlederens - rolle for den studerendes dannelse af dømmekraft.

Netværksdagen er udskudt til den 25. maj 2021 kl. 9.00-15.00 og bliver afholdt online. 

Tilmeld

Dannelse af dømmekraft

Dømmekraft skal i denne sammenhæng forstås som din og den studerendes evne til at vurdere, hvad der er det rigtige at gøre i en given situation. For der er sjældent en helt rigtig løsning eller et rigtigt "facit" i det pædagogiske arbejde. Tværtimod må vi skønne, hvad der er det rigtige at gøre - og derved bruge vores drømmekraft.

På netværksdagen hører du om forskellige perspektiver på dømmekraft, når de to oplægsholdere, Carsten Pedersen og Christina Haandbæk Schmidt, giver dig inspiration og gode råd til arbejdet som praktikvejleder for pædagoguddannelsen:

  • Hvad er dømmekraft, og hvordan gives der kraft til dømmekraften i samarbejdet om praktikken? 
    v. Carsten Pedersen, filosof, underviser og forfatter 

    I sit oplæg introducerer Carsten Pedersen dig til forskellige teoretiske vinkler på, hvad dømmekraft er, og giver dig mulighed for at undersøge fænomenet ud fra en praktisk vinkel.

  • Original faglighed som dømmekraft og integritet
    v Christina Haandbæk Schmidt, pædagog, PhD og docent ved UCL

Når pædagogstuderende skal navigere inden for et spændingsfelt af modsatrettede forventninger, som i den pædagogiske praksis optræder som pædagogiske og etiske dilemmaer, stiller det krav om professionel dømmekraft og integritet.

Jørgen Jensen, konsulent Underviser bl.a i pædagogisk viden og forskning, praktikvejledning og den nye styrkede læreplan
Karen Hempler Andreasen Sekretær
Tilmeld