Oldtiden i udskolingen

Kursus

Hvordan kan man arbejde med Oldtiden i undervisningen i udskolingen? Få inspiration og ideer til praksis ud fra historiefagets mål.

Tilmeld

Oldtiden i undervisningen – i udskolingen.

Faglig indhold

På kurset arbejder vi med Oldtiden i undervisningen på forskellig vis tilpasset udskolingen.

Oldtiden er traditionelt set et af de første emner, eleverne arbejder med i historiefaget. Men oldtidens perioder rummer et stort potentiale til at arbejde med de ældre klasser også. For hvordan kan eleverne finde ud af noget om stenalderens mennesker, blot ved at kigge på de arkæologiske fund, som eksempelvis stenøkser og flintdolke?

Vi ser nærmere på stenalderen, bronzealderen og jernalderen og arbejder med, hvordan eleverne kan arbejde med arkæologi og arkæologiske fund i undervisningen.

Hvilke læremidler findes, både analoge, digitale og konkrete materialer, og hvordan kan vi tænke nærmiljøet og lokale kulturinstitutioner ind i vores undervisning?

  • Oldtiden og historiefagets mål
  • Konkrete ideer til undervisningen
  • Videndeler med hinanden

Udbytte

Efter kurset har alle deltagere fået ny inspiration til deres undervisning med udgangspunkt i Oldtiden.

Målgruppen

Lærere, der underviser i historie i udskolingen.

Er du ikke i målgruppen?

Fortvivl ikke, vi har årligt mere end 300 kurser. Skulle vi mod forventning ikke have et, som passer til dig, så er vores konsulenter og undervisere specialiserede i at lave skræddersyede forløb. Kontakt os på cfu-kursus@ucl.dk for at høre mere.

Forplejning

Kurset er inkl. kaffe m/brød.

Astrid Danielsen Konsulent, Kulturfag
Karina Lund Kursussekretær
Hanne Reinhold Piekut Kursussekretær
Tilmeld

Forløb