Spil Pickleball i din idrætsundervisning!

Kursus

Spil Pickleball i idrætsundervisningen. Det er et nemt, socialt og inkluderende spil, som de fleste kan få stor fornøjelse af. Pickleball spilles på badmintonbaner.

Se datoer

Få pulsen op og fællesskabet i gang med Pickleball

Fagligt indhold

Pickleball er en af de hurtigst voksende sportsgrene i verden, og er specielt populær i Canada og USA.
Det spilles med et bat, og spillet kan bedst beskrives som en blanding imellem tennis, badminton og bordtennis.

Pickleball spilles på en badmintonbane med en hård plastik bold, som kendes fra Floorball, og nettet er anbragt i tennishøjde. Sporten er fantastisk nem at komme i gang med, og kan spilles af begge køn og i alle aldre, også selv om man måske ikke føler sig som den mest atletiske eller konditionsstærke. Der er kort sagt plads til alle!

Eleverne kan være i gang med Pickleball efter 5-10 minutters introduktion, og begge køn kan spille med og mod hinanden, hvilket er med til at øge det sociale element i klassen. Spillet inkludere især de elever som måske finder de mere fysiske holdsportsgrene som fodbold, basket og håndbold lidt intimiderende.

Alle klassetrin kan principielt introduceres til Pickleball via forskellige sjove øvelser og spil på en halv bane, men det anbefales at starte op fra og med 4. klasse.

Eftermiddagens program er:

  • Pickleballs oprindelse og grundtanke
  • Gennemgang af regler
  • Øvelser i boldomgang
  • Spilforståelse
  • Forslag til øvelser
  • Kampsituationer

Hos CFU kan man låne materialekasser med udstyr til at spille Pickleball. De indeholder bats, bolde og et transportabelt net.

Underviser er Kristian Hammerum fra Odense Pickleball, certificeret af International Federation Of Pickleball (IFP) i USA til køre introforløb for klubber og nye spillere.

 

Udbytte

Deltagerne bliver klædt grundigt på til at kunne undervise i Pickleball, både på og udenfor uddannelsesstedet, og deltagerne får også indsigt i produkter, materialer og hvor der i øvrigt spilles i Danmark. 

Målgruppen

Alle interesserede.

Forplejning

Kurset er inkl. vand, frugt og en snack.

Niels Rebsdorf Konsulent, Billedkunst, idræt, madkundskab og musik
Hanne Reinhold Piekut Kursussekretær
Karina Lund Kursussekretær

Se datoer

Forløb