Tidlig Algebra - Hvordan lærer elever at tænke algebraisk i 1.-4. klasse?

Kursus

Tidlig algebra er vigtig, når elever skal lykkes med matematikken. Ikke svær matematik men et spørgsmål om at udvikle algebraisk tænkning.

Se datoer

Lær dine elever at tænke algebraisk.

Fagligt indhold

•          Du vil få indsigt i algebraisk tænkning, som på de yngste klassetrin er kendetegnet ved evnen til at ”få øje på” generelle mønstre og sammenhænge samt evnen til at forklare, hvordan og hvad man har ”fået øje på.”

•          Du vil få indsigt i begrebet Tidlig Algebra, få viden om hvorfor det er vigtigt at arbejde med algebraisk tænkning i 1.- 4. klasse og få viden om hvordan elever i de yngste klasser kan udtrykke sig generelt ved hjælp af symbolsprog.

•          Du vil få viden om opgaver og spørgsmål, der lægger op til algebraisk tænkning, gennem ideer til undervisning i algebra i 1.- 4. klasse. Specielt fokus på konkrete undervisningsoplæg inden for generaliseret aritmetik, mønstre og funktioner. F.eks. hvordan støttes elever i både at udfylde en tabel, tolke tabellen og få øje på sammenhænge.

Udbytte

•          Du vil få konkrete opgaver, tips og ideer, du kan anvende, når du skal have dine elever til at begrunde og argumentere i matematikundervisningen.

•          Desuden vil du få hjælp til at arbejde med symbolsprog i 1.- 4. kl. Samt ideer til at anvende forskellige repræsentationer som konkretmaterialer, tegninger, tabeller og regneudtryk i forbindelse med udvikling af algebraisk tænkning.

Målgruppen

Kurset er for dig der underviser i matematik fra 1.- 4. klasse.

Er du ikke i målgruppen?

Fortvivl ikke, vi har årligt mere end 300 kurser. Skulle vi mod forventning ikke have et, som passer til dig, så er vores konsulenter og undervisere specialiserede i at lave skræddersyede forløb. Kontakt os på cfu-kursus@ucl.dk for at høre mere.

Forplejning

Kurset er inkl. kaffe/the med kage.

Rikke Teglskov Konsulent, Matematik
Hanne Reinhold Piekut Kursussekretær

Se datoer

Forløb