Undersøgende grammatikundervisning på mellemtrinnet

Kursus

Skab flere veje i din grammatikundervisning i 4.-6. klasse.

Datoer og tilmeld

Få greb om grammatikken i sammenhæng med de tekster, eleverne læser og skriver.

Fagligt indhold

Har du brug for inspiration til nye veje i din grammatikundervisning? Spring ombord på kurset, Undersøgende grammatikundervisning, og få en stor håndfuld ideer til en grammatikdidaktik, hvor eleverne læser og skriver sig varme på vigtige grammatiske emner.

På kurset arbejder vi med en traditionel og funktionel tænkning om grammatik med de mellemste elever. Denne grammatikundervisning er et stærkt bud på en moderne grammatikundervisning med elevernes læsning og tekstproduktion målrettet en modtager i fokus, og hvor klasserummet først og fremmest fyldes af samtaler om sproget. Alt sammen et godt springbræt for, at elever i 4.-6. klasse udvikler sig skriftsprogligt.

Udbytte

Du vil på kurset få:

  • Overblik over grammatiske emner med relevans for elevgruppen.
  • Didaktisk inspiration til, hvordan elevens læsning, tekstproduktion og undersøgelse af sproglige fænomener kan gå hånd i hånd.
  • Drøftelser med andre dansklærere om, hvordan vi stilladserer en undersøgende grammatikundervisning, der styrker flere elevernes skriftsproglige udvikling.

Målgruppen:

Dansklærere i 4.-6. klasse

Er du ikke i målgruppen?

Fortvivl ikke, vi har årligt mere end 300 kurser. Skulle vi mod forventning ikke have et, som passer til dig, så er vores konsulenter og undervisere specialiserede i at lave skræddersyede forløb. Kontakt os på cfu-kursus@ucl.dk for at høre mere.

Forplejning

Kurset er inkl. kaffe/the og kage.

Marie Elmegaard Pedersen Konsulent, dansk mellemtrin
Hanne Reinhold Piekut Kursussekretær
Karina Lund Kursussekretær

Datoer og tilmeld

Forløb