Videre med GeoGebra

Kursus

Opdag nye muligheder i GeoGebra og få inspiration til nye måder at bruge it til at gøre eleverne til aktive opdagelsesrejsende i en flerstemmig matematikundervisning.

Tilmeld

Få ny inspiration til GeoGebra

Fagligt indhold

Kurset er for dig, det allerede er i gang med at bruge GeoGebra, men nu gerne vil endnu dybere ned i programmet og dets mange muligheder.

Som en del af kurset er der mulighed for at ønske forskellige temaer, man gerne vil have belyst, men derudover vil vi arbejde med temaer som avancerede 2d-konstruktioner, 3d-konstruktioner og Augmented Reality (AR), programmering af små GeoGebrafiler, animationer, analyse af levende billeder samt GeoGebras onlineunivers på GeoGebra.org. Der vil være en del teknisk arbejde på kurset, men alt indholdet vil blive sat i en didaktisk ramme målrettet forskellige klassetrin.

Den røde tråd i aktiviteterne er undersøgende arbejde, modellering og problemløsning med fokus på at eleverne udvikler deres matematiske kompetencer og selv sætter ord på matematikken. På kurset vil du se eksempler på, hvordan GeoGebra kan understøtte en undervisning, hvor det er eleverne, der kommer frem til de matematiske pointer fremfor blot at få dem formidlet.

Kurset er ikke målrettet et bestemt alderstrin, og det vil være muligt at justere de fleste aktiviteter, så de passer med det trin, man underviser på, men en del af indholdet rammer primært mellemtrinnet og udskolingen. 

Da kurset strækker sig over to dage, vil der være god tid til at fordybe sig i de enkelte områder og fx udvikle interaktive filer eller forberede andet materiale til brug i undervisningen og til deling med ens kollegaer.

Udover GeoGebra vil vi også arbejde en smule med delingsmuligheder og multimodal produktion på Padlet.com.

For at deltage fuldt ud er følgende nødvendigt:

  • En bruger på GeoGebra.org
  • En computer/enhed, du er fortrolig med og som kan optage lyd
  • høretelefoner
  • Rimelig erfaring med GeoGebra
  • At du er god til at prøve dig frem, når du går i stå

Målgruppe

Matematiklærere i grundskolen.

Formål

  • At lære GeoGebras mere avancerede funktionaliteter og værktøjer.
  • At kunne vurdere, hvornår det giver mening at bruge GeoGebra i undervisningen.
  • At få nye ideer til at lave elevaktiverende undervisning med it og have grydeklar undervisning med hjem fra kurset, så det er lige til at komme i gang.

Anvendelse

Praktisk anvendeligt og inspiration.

Forplejning

Kurset er inkl. forplejning.

Bo Teglskov Kristensen Konsulent, IT og teknologi og matematik
Hanne Reinhold Dinesen Kursussekretær
Karina Lund Kursussekretær
Tilmeld

Forløb