Snart dimittend

Karrierevejledningen er også for dimittender

Vejledning og Jobportal

Som dimittend fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskoles uddannelser på Seebladsgade og Boulevarden har du mulighed for at få karrierevejledning i op til et år efter endt eksamen. 
Du er velkommen til at booke en karrierevejledning her.

I det år kan du selvfølgelig også bibeholde din profil på Jobportalen og benytte den i forbindelse med din jobsøgning. 
Hvis du ikke allerede har en profil, kan du oprette en her.

Huskeliste efter endt studie

Hvis man som nyuddannet vil meldes ind i en a-kasse, er der en masse regler og tidsfrister, som skal overholdes. Det er vigtigt at overholde disse, især hvis man ikke har fundet arbejde og ønsker at modtage dagpenge umiddelbart efter endt uddannelse.

Vi har her på siden samlet links, hvor du kan finde information om dagpenge, ledighed, jobsøgning, virksomhedspraktik, ophold i udlandet etc. 

Det er en god ide at melde sig ind i en a-kasse, senest 12 måneder før du dimitterer, hvis du vil være sikker på at modtage dagpenge fra dén dag, du afslutter din uddannelse. Nogle a-kasser tilbyder gratis studiemedlemskab, hvis du er under 30 år.

Hos a-kassen kan du få informationer om, hvordan du udfylder dagpengekort og ledighedserklæring. Som nyuddannet får du dagpenge ud fra dimittendsatsen. Find de præcise satser på de enkelte a-kassers hjemmesider.

AK Samvirke er en informationsportal om danske a-kasser. Her kan du læse om alle de generelle regler der er for optagelse og medlemskab af en a-kasse, både mens du er studerende, og når du er nyuddannet.

Nogle a-kasser henvender sig til alle nyuddannede, mens andre henvender sig til specifikke uddannelser/fagområder og målgrupper. 

Hvis du ikke står med et job i hånden, når du har afsluttet din uddannelse, skal du tilmelde dig jobcenteret på den første ledighedsdag. Det kan du gøre online på adressen www.jobnet.dk. Her skal du også oprette en profil og udfylde et cv senest efter to ugers ledighed.

Din første ledighedsdag regnes fra den dag, du får resultatet på din afsluttende eksamen.

På Jobcenteret kan de informere dig om nogle af de muligheder, du har, hvis du bliver nødt til at gå ledig i en periode. Blandt nogen af mulighederne kan nævnes virksomhedspraktik, aktivering, løntilskudsjob og seks-ugers selvvalgt uddannelse

Hvis du har besluttet dig for at videreuddanne dig her på UCL Erhvervsakademi og professionshøjskole eller på en anden uddannelsesinstitution, skal du være opmærksom på, at du ikke er berettiget til dagpenge, hvis du forventer at blive optaget på et nyt studie og modtager SU i sommerferien.

Dog er det en god ide at kontakte a-kassen om hvilke blanketter du skal udfylde og indsende, for stadig at være sikret dagpengerettighed - hvis du eksempelvis ombestemmer dig og beslutter at afbryde dit kommende studie.