Udlandsophold

Som studerende på UCL har du mulighed for at tage en del af din uddannelse i udlandet - og samtidig få en oplevelse for livet.

Hvorfor tage på udlandsophold?

Hvis du ønsker at udfordre dig selv fagligt og personligt, udforske andre kulturer og opleve noget helt unikt, så kunne du overveje at tage en del af din uddannelse i udlandet.

Udlandsophold er en oplevelse for livet - en oplevelse der klæder dig godt på til fremtiden, både professionelt og personligt. Det giver dig mulighed for at stå på egne ben og tilegne dig de faglige, sproglige og personlige kompetencer og færdigheder, som nutidens arbejdsgivere efterspørger.

Tag på udlandsophold, hvis du ønsker at

  • Tilegne dig andre faglige kvalifikationer inden for dit felt end dem, du får under studiet på UCL i Danmark.
  • Opbygge en stærk international profil og få et mere globalt udsyn.
  • Udvikle dine personlige og faglige færdigheder inden for områder som for eksempel problemløsning, gruppesamarbejde og andet.
  • Få gode og spændende oplevelser og erfaringer, for livet.

Grib Verden

Uanset hvor du er i din uddannelse, kan et ophold i udlandet være relevant. På Ministeriets side Gribverden, kan du finde inspiration og hjælp til at finde din vej til udlandet. Du kan læse mere om udlandsophold på Ministeriets side for udlandsophold, ved at klikke på ikonet nedenfor.

FAQ

Som studerende på UCL har du mulighed for at komme på udlandsophold hos en af de mange uddannelsesinstitutioner både i- og uden for Europa, som vi samarbejder med. Du kan finde ud af, hvem vi samarbejder med via vores partnermap.

Hvis du ønsker at tage dit udlandsophold på en uddannelsesinstitution eller et praktiksted, som UCL ikke samarbejder med, så skal du selv tage kontakt til stedet og arrangere opholdet. Du står endvidere også selv for at betale eventuel studieafgift og samtidig sikre dig, at forløbet giver fuld merit.

Tidspunktet for udlandsophold afhænger af din uddannelse på UCL, og hvornår det er muligt for dig at tage af sted. Men det er et krav, at du som minimum har et års studie bag dig. Opholdet vil derfor være på muligt på enten 3., 4., 5., eller 6. semester. Da det kræver en stor indsats og lang tids planlægning at komme afsted, bør du dog allerede starte på processen 1-1½ år i forvejen.

Længden af dit udlandsophold afhænger meget af dig selv, men også af din UCL uddannelse. Nogle studerende tager af sted i 3-4 måneder eller et helt semester, imens andre vælger kortere udlandsophold som f.eks. et praktikophold på 1-4 uger eller et 14 dages ”intensive course” hos en partnerinstitution.

Din internationale koordinator kan informere dig om, hvad der er muligt for dig.

Udlandsophold er en god mulighed for at få testet og forbedret dine sprogkundskaber inden for engelsk såvel som tysk, fransk eller spansk, afhængigt af hvor du skal hen i verden.

Hvis du skal på udlandsophold, vil du dagligt skulle snakke og kommunikere med folk på et andet sprog, end du normalt er vant til. Herunder kan du se svarene på nogle hyppigt stillede spørgsmål ift. sprog og sprogkrav.

Skal jeg kunne værtslandets sprog?

Du skal have et vist niveau i det sprog, som vores partnerinstitution underviser på. Undervisningen foregår i mange tilfælde på engelsk, men der kan være partnerinstitutioner, der har specifikke krav, når det kommer til dit niveau i værtslandets sprog (f.eks. tysk, spansk eller fransk). Det er dit eget ansvar at tjekke værtinstitutionens undervisningssprog og dets minimumskrav.

Skal jeg være god til engelsk?

Hver værtsinstitution har forskellige krav, når det kommer til studerendes engelskniveau. Nogle uddannelsesinstitutioner har derfor høje krav til dine engelskkundskaber, hvorimod andre har væsentlig lavere krav. Du kan oftest finde uddannelsesinstitutionens sprogkrav på deres hjemmeside eller ved at kontakte deres Internationalt Team. Hvis du skal på udlandsophold hos en af vores partnerinstitutioner, så har du også mulighed for at modtage vejledning om forventet sprogkrav.

Vær opmærksom på, at du i nogle tilfælde selv skal betale for at tage en sprogtest, f.eks. hvis du vælger at søge udlandsophold uden for EU.

Hvordan kan jeg forbedre mine sprogkundskaber?

Alle studerende, der skal på udlandsophold via Erasmus+, skal sprogtestes online, inden de skal på udlandsophold, hvis de skal til et land, hvor arbejdssproget enten er engelsk, tysk, fransk, hollandsk, spansk eller italiensk. Du vil blive tildelt et obligatorisk online sprogkursus af UCL, hvis dit testresultat er lavere end det påkrævede niveau (B2), men du skal selv bede om et sprogkursus, hvis dit testresultat er højere end eller matcher B2 niveauet. Lær mere om de forskellige sprogniveauer, og hvad de betyder. Kurset vil blive afviklet under dit udlandsophold i et virtuelt klasseværelse med 1-6 andre deltagere.

Du kan derudover styrke dit fremmedsprog inden afrejse ved at tage et online kursus på f.eks. Allysatis.org, eller du kan deltage i sprogkurser hos AOF, FOF.

Hvis du opfylder betingelserne for SU-støtte, så kan du tage SU’en med under dit udlandsophold.

Derudover har du også mulighed for at søge forskellige stipendier afhængigt af, hvor du skal hen.

Du kan læse mere om de forskellige stipendier på siden her om økonomi og på gribverden.dk.

Hvis udlandsopholdet varer 2 måneder eller mere, så skal der, inden du tager på udlandsophold laves en ”Learning Agreement” mellem dig, UCL og den udenlandske uddannelsesinstitution. Denne skal alle parter underskrive. Det er din internationale koordinator, der sørger for, at den udenlandske uddannelsesinstitution er bekendt med de påkrævede læringsmål, og at disse mål er indskrevet i aftalen.

Når dit ophold er slut, skal du sikre dig, at værtsinstitutionen sender den nødvendige dokumentation (Transcript of Records), så du kan få merit hjemme på UCL efterfølgende (ECTS points). Du kan få merit, så længe udlandsopholdet er afviklet i overensstemmelse med læringsmålene i din Learning Agreement.

Kontakt din internationale koordinator for at høre mere om mulighederne for udlandsophold på netop din uddannelse.