Udlandsophold

Som studerende på UCL har du mulighed for at tage en del af din uddannelse i udlandet - og samtidig få en oplevelse for livet.

Hvorfor tage på udlandsophold?

Hvis du ønsker at udfordre dig selv fagligt og personligt, udforske andre kulturer og opleve noget helt unikt, så kunne du overveje at tage en del af din uddannelse i udlandet.

Udlandsophold er en oplevelse for livet - en oplevelse der klæder dig godt på til fremtiden, både professionelt og personligt. Det giver dig mulighed for at stå på egne ben og tilegne dig de faglige, sproglige og personlige kompetencer og færdigheder, som nutidens arbejdsgivere efterspørger.

Tag' på udlandsophold, hvis du ønsker at

  • tilegne dig andre faglige kvalifikationer inden for dit felt end dem, du får under studiet på UCL i Danmark.
  • opbygge en stærk international profil og få et mere globalt udsyn.
  • udvikle dine personlige og faglige færdigheder inden for områder som for eksempel problemløsning, gruppesamarbejde og andet.
  • få gode og spændende oplevelser og erfaringer, for livet.

FAQ

Hvor kan jeg tage hen?

Som studerende på UCL har du mulighed for at komme på udlandsophold hos en af de mange uddannelsesinstitutioner både i- og uden for Europa, som vi samarbejder med. Du kan finde ud af, hvem vi samarbejder med via vores partnermap.

Hvis du ønsker at tage dit udlandsophold på en uddannelsesinstitution eller et praktiksted, som UCL ikke samarbejder med, så skal du selv tage kontakt til stedet og arrangere opholdet. Du står endvidere også selv for at betale eventuel studieafgift og samtidig sikre dig, at forløbet giver fuld merit.

Hvornår kan jeg tage afsted?

Tidspunktet for udlandsophold afhænger af din uddannelse på UCL, og hvornår det er muligt for dig at tage af sted. Men det er et krav, at du som minimum har et års studie bag dig. Opholdet vil derfor være på muligt på enten 3., 4., 5., eller 6. semester. Da det kræver en stor indsats og lang tids planlægning at komme afsted, bør du dog allerede starte på processen 1-1½ år i forvejen.

Hvor lang tid kan jeg være afsted?

Længden af dit udlandsophold afhænger meget af dig selv, men også af din UCL uddannelse. Nogle studerende tager af sted i 3-4 måneder eller et helt semester, imens andre vælger kortere udlandsophold som f.eks. et praktikophold på 1-4 uger eller et 14 dages ”intensive course” hos en partnerinstitution.

Din internationale koordinator kan informere dig om, hvad der er muligt for dig.

Får jeg SU, mens jeg er væk?

Hvis du opfylder betingelserne for SU-støtte, så kan du tage SU’en med under dit udlandsophold.

Derudover har du også mulighed for at søge forskellige stipendier afhængigt af, hvor du skal hen.

Du kan læse mere om de forskellige stipendier her og på gribverden.dk.

Får jeg merit for mit udlandsophold?

Hvis udlandsopholdet varer 2 måneder eller mere, så skal der, inden du tager på udlandsophold laves en ”Learning Agreement” mellem dig, UCL og den udenlandske uddannelsesinstitution. Denne skal alle parter underskrive. Det er din internationale koordinator, der sørger for, at den udenlandske uddannelsesinstitution er bekendt med de påkrævede læringsmål, og at disse mål er indskrevet i aftalen.

Når dit ophold er slut, skal du sikre dig, at værtsinstitutionen sender den nødvendige dokumentation (Transcript of Records), så du kan få merit hjemme på UCL efterfølgende (ECTS points). Du kan få merit, så længe udlandsopholdet er afviklet i overensstemmelse med læringsmålene i din Learning Agreement.

Jeg er interesseret! Hvad skal jeg gøre?

Kontakt din internationale koordinator for at høre mere om mulighederne for udlandsophold på netop din uddannelse.