Akademiuddannelse - 2x5 ECTS
Modulet er til dig, der ønsker at styrke dine evner inden for både Procesfacilitering og Grafisk Facilitering i Praksis. Forløbet kombinerer to fag, der tilsammen giver dig værktøjerne til at lede processer og kommunikation på en effektiv og visuel måde.
Med Grafisk facilitering får du kompetencer til at arbejde med visualisering i forbindelse med procesfacilitering. I dette fag lærer du at bruge visuelle værktøjer til at styrke din kommunikation. Du får indsigt i grundlæggende grafiske teknikker og lærer, hvordan de kan understøtte procesfacilitering samt forbedre læring og hukommelse.
Du vil få praktisk erfaring med at vurdere, hvordan kommunikation bedst understøttes visuelt, og du lærer at anvende forskellige former for visualisering.
Efter faget vil du kunne vælge de grafiske virkemidler, der bedst støtter den aktuelle proces, og aktivt deltage i tværfaglige arbejdsprocesser, hvor grafisk facilitering spiller en central rolle.
Vi arbejder med:
Med Procesfacilitering får du en grundlæggende viden om praksis og anvendelse af teori og metode inden for facilitering, og du bliver i stand til at reflektere over din egen stil som facilitator.
På dette fag får du de nødvendige redskaber til at facilitere grupper i forskellige størrelser, med fokus på at skabe læring og udvikling. Du får en dybere forståelse for, hvordan du kan anvende metoder og teorier inden for procesfacilitering, og du lærer om det etiske ansvar, der følger med rollen som facilitator. Faget giver dig praktisk erfaring i at anvende forskellige metoder og værktøjer til at styre processer, og du lærer, hvordan du tilpasser din tilgang for at sikre, at processen forløber effektivt.
Du lærer at skabe optimale rammer for at udnytte gruppens ressourcer og styrker, og du bliver i stand til at facilitere både store og små grupper på en måde, der skaber engagement og konkrete resultater.
Vi arbejder med:
Kommer snart
Mundtlig prøve kombineret med individuelt erhvervscase (maks 2 sider) og praktisk produkt. Erhvervscasen skal indeholde en problemstilling og metodeovervejelser, og fungere som oplæg til den mundtlige eksamen, hvor det praktiske produkt præsenteres.
Grafisk facilitering hører under akademiuddannelse i Kommunikation og formidling. Procesfacilitering hører under akademiuddannelsen i Ledelse. Modulerne udløser til sammen 10 ECTS-point ved bestået eksamen.
Camilla Andersen
21 37 21 30 - caan@ucl.dk