Et Nordplus Horisontal samarbejde mellem Norge, Sverige og Danmark fra 2019-2022
Formålet med LEARNFOOD seminaret er at forskere, undervisere, køkkenledere og studerende sammen skal udvikle ideer til nye undervisningsmaterialer, der kan anvendes på lærer- og pædagoguddannelse og i grundskolen i de tre lande.
Derudover er deltagerne i gang med at skrive kapitler til en ny antologi om skolemad, der er målrettet bachelor niveau på videregående uddannelser. Antologien bliver udgivet på norsk, svensk og dansk i slutningen af 2022 og vil være offentligt tilgængelig fra projektets hjemmeside.
Partnerne stiler mod at nå projektets mål via følgende programteori :
1) Kortlægning og deling i netværk til...
2) Kritisk fælles diskussion og refleksioner er fundamentet og forudsætningen for efterfølgende...
3) Samskabelse i netværk...
4) Og dernæst formidling til skoler, kommuner, regioner og regeringer.
Seminar 20.-22. april 2022 i Projekt LEARNFOOD Nordplus Horisontal (2019-2022)
Onsdag d.20.april |
Aktivitet |
Emne |
Andet |
15.00-21.00 |
Ankomst i løbet af eftermiddag og aften. Der er sandwich, frugt, vand og sødt ved ankomst.
Dorte Ruge, Heather D. Johannsen og Anne Thomsen fra UCL tager i mod. |
Aften sammenkomst kl. 20.00-21.00
Lokale ’Langesand’
Vi deler nyheder og informationsmateriale med hinanden – husk at medbringe lidt til præsentation. |
|
Torsdag d. 21. april |
|
|
|
06.30-07.15 |
Morgenmad |
Restauranten |
|
7.25 |
Afgang til Svendborg med fælles bus.
Holdeplads ud for reception. |
Ekskursion til Nymarkskolen med fagligt fokus på madordningen: ’LOMA-lokal mad’ |
LOMA-koordinator , Signe Jensen og Camilla Suna, køkkenleder tager imod. |
08.15-08.30
08.30-10.00 |
Velkomst v. konst. Skoleleder, Peter Faarup.
Hold I) Elevers deltagelse i tilberedning af dagens måltid(er).
Hold II) Planlægning af menu – elever og lærer.
Hold III) Elever fra 8.klasse fortæller om undervisning i ’Bæredygtigt kødforbrug’ |
Fokus på elevers deltagelse i planlægning, tilberedning og servering af sund og grøn skolemad til kammerater. |
Gruppen bliver inddelt i 3 hold, der på skift deltager i tre workshops (30 min.) med forskelligt fokus. |
10.00-10.20
10.20-10.50 |
Pause og kaffe
Oplæg ved leder og lærere. |
Fokus på LOMA som en lokal madkultur, en skolestruktur og undervisning på Nymarkskolen.
|
Se de nyeste LOMA undervisnings-materialer her:
|
11.00-11.30 |
Retur til hotel Storebælt |
Med bus. |
|
12.00-13.00 |
Lunsj / frokost og pause
|
I resturanten |
|
13.00-13.15
13.15-14.15 14.15-15.00 |
Oplæg om status ved Dorte Ruge, Projektleder.
Arbejdsgruppe-session del I. Arbejdsgruppe-session Del II. |
Lokale ’Langesand’
Status i Projekt LEARNFOOD – formål, mål og aktiviteter – leverancer.
Arbejdsmøder i grupperne inden for antologi, undervisnings-materiale og øvrige.
|
Hver gruppe forbereder en præsentation med status og perspektiver. |
14.30 |
Kaffe, the pause |
I foyer ved ’Langesand’ |
|
15.00-16.30 |
Arbejdsgruppe-session.
Præsentationer |
Lokale ’Langesand’
Hver arbejdsgruppe præsenterer en status for deres arbejde. Det kan være som power-point, padlet eller andet. |
Fælles drøftelse og opsamling. |
16.30-17.30 |
Walk-and-talk |
Stranden og foyer
Vi har lavet ’kortlægning’ og ’co-creation’ i projektet – hvordan vil vi anvende det fremadrettet i det nordiske LEARNFOOD netværk? |
Samtale og fremadrettet innovation. |
18.00-20.00 |
Middag |
Restauranten |
|
20.00-
Kaffe og sødt 19.30 |
Socialt samvær, netværk og let underholdning.
|
Lokale ’Langesand’ og foyer.
Tale ved Lenna Vogn Pedersen, Uddannelseschef, Social Rådgiver Uddannelsen, UCL.
|
|
Fredag d. 22 |
Aktivitet |
Emne |
|
08.00-09.00 |
Morgenmad og afslutning |
Restaurant |
|
Norge: Agder Universitet och Mat og helse i Skolen
Danmark: UCL University College og Nymarkskolen, Landsforeningen LOMA-lokal mad for Dagtilbud og Skoler
Sverige: Örebro Universitet och Skolmatsakademin