Seminar i Projekt LEARNFOOD 20.-22. april 2022

Videndeling og co-creation om skolemad som bidrag til sundhed og læring

Et Nordplus Horisontal  samarbejde mellem Norge, Sverige og Danmark fra 2019-2022

April 2022

Formål 

Formålet med LEARNFOOD seminaret er at forskere, undervisere, køkkenledere og studerende sammen skal udvikle ideer til nye undervisningsmaterialer, der kan anvendes på lærer- og pædagoguddannelse og i grundskolen i de tre lande.

Derudover er deltagerne i gang med at skrive kapitler til en ny antologi om skolemad, der er målrettet bachelor niveau på videregående uddannelser. Antologien bliver udgivet på norsk, svensk og dansk i slutningen af 2022 og vil være offentligt tilgængelig fra projektets hjemmeside.

Partnerne stiler mod at nå projektets mål via følgende programteori :

1) Kortlægning og deling i netværk til...

2) Kritisk fælles diskussion og refleksioner er fundamentet og forudsætningen for efterfølgende...

3) Samskabelse i netværk...

4) Og dernæst formidling til skoler, kommuner, regioner og regeringer.

 

Program 

Seminar 20.-22. april 2022 i Projekt LEARNFOOD Nordplus Horisontal (2019-2022)

 

Onsdag d.20.april

 Aktivitet

Emne

Andet

15.00-21.00

Ankomst i løbet af eftermiddag og aften. Der er sandwich, frugt, vand og sødt ved ankomst.

 

Dorte Ruge, Heather D. Johannsen og Anne Thomsen fra UCL tager i mod.

Aften sammenkomst kl. 20.00-21.00

 

Lokale ’Langesand’

 

Vi deler nyheder og informationsmateriale med hinanden – husk at medbringe lidt til præsentation.

Hotel Storebælt, Nyborg

 

 

 

Torsdag d. 21. april

 

 

 

06.30-07.15

Morgenmad

Restauranten

 

7.25

Afgang til Svendborg med fælles bus.

 

Holdeplads ud for reception.

Ekskursion til Nymarkskolen med fagligt fokus på madordningen: ’LOMA-lokal mad’

LOMA-koordinator , Signe Jensen og

Camilla Suna, køkkenleder tager imod.

08.15-08.30

 

08.30-10.00

Velkomst v. konst. Skoleleder, Peter Faarup.

 

Hold I) Elevers deltagelse i tilberedning af dagens måltid(er).

 

Hold II) Planlægning af menu – elever og lærer.

 

Hold III) Elever fra 8.klasse fortæller om undervisning i ’Bæredygtigt kødforbrug’

Fokus på elevers deltagelse i planlægning, tilberedning og servering af sund og grøn skolemad til kammerater.

Gruppen bliver inddelt i 3 hold, der på skift deltager i tre workshops (30 min.) med forskelligt fokus.

10.00-10.20

 

10.20-10.50

 

Pause og kaffe

 

Oplæg ved leder og lærere.

 

 

Fokus på LOMA som en lokal madkultur, en skolestruktur og undervisning på Nymarkskolen.

 

 

 

Se de nyeste LOMA undervisnings-materialer her:

Den Madkulturelle Mulepose’.

 

11.00-11.30

Retur til hotel Storebælt

Med bus.

 

12.00-13.00

Lunsj / frokost og pause

 

I resturanten

 

13.00-13.15

 

 

 

 

 

 

13.15-14.15

14.15-15.00

Oplæg om status ved Dorte Ruge, Projektleder.

 

 

 

Arbejdsgruppe-session del I.

Arbejdsgruppe-session

Del II.

Lokale ’Langesand’

 

Status i Projekt LEARNFOOD – formål, mål og aktiviteter – leverancer.

 

Arbejdsmøder i grupperne inden for antologi, undervisnings-materiale og øvrige.

 

 

 

 

 

 

 

Hver gruppe forbereder en præsentation med status og perspektiver.

14.30

Kaffe, the pause

I foyer ved ’Langesand’

 

15.00-16.30

 

 

Arbejdsgruppe-session.

 

Præsentationer

Lokale ’Langesand’

 

Hver arbejdsgruppe præsenterer en status for deres arbejde. Det kan være som power-point, padlet eller andet.

 

 

Fælles drøftelse og opsamling.

16.30-17.30

Walk-and-talk

Stranden og foyer

 

Vi har lavet ’kortlægning’ og ’co-creation’ i projektet – hvordan vil vi anvende det fremadrettet i det nordiske LEARNFOOD netværk?

 

 

Samtale og fremadrettet innovation.

18.00-20.00

Middag

Restauranten

 

20.00-

 

 

Kaffe og sødt 19.30

Socialt samvær, netværk og let underholdning.

 

 

 

 

 

Lokale ’Langesand’ og foyer.

 

 

 

Tale ved Lenna Vogn Pedersen, Uddannelseschef, Social Rådgiver Uddannelsen, UCL.

 

 

 

 

Fredag d. 22

Aktivitet

Emne

 

08.00-09.00

Morgenmad og afslutning

Restaurant

 

 

Deltagere i projektet:

Norge: Agder Universitet och Mat og helse i Skolen

Danmark: UCL University College og Nymarkskolen, Landsforeningen LOMA-lokal mad for Dagtilbud og Skoler

Sverige: Örebro Universitet och Skolmatsakademin