Der er ikke tradition for at bygge med træ som bærende bygningskonstruktioner i Danmark, hvorfor man pt. delvist lægger sig op ad lande som Norge og Østrig når man skal projektere i træ.
I branchen arbejdes der pt. med udvikling af ”danske måder og standardmetoder” som tilgodeser dansk lovgivning, byggeskik og fasemodeller.
Der er et ønske i afdelingen om, at styrke viden på området træbyggeri, herunder særligt CLT (cross laminated timber) og metoden ”design for adskillelse”.
Byggeri med træ kræver et særligt fokus på bygningsfysik; lyd, brand og fugt, hvilket også ønskes undersøgt. Herudover giver træbyggeri mulighed for at indarbejde og optimere miljøhensyn, da træ nedsætter mængden af klimagasser og påvirkning fra indlejret energi i bygningen, samtidig med at træbyggeri kan optimeres som præfabrikation og med fokus på design for adskillelse, genanvendelse og optimering af indeklima.
I projektet vil der dels arbejdes med teoretisk viden gennem litteraturstudier og deltagelse i seminarer og konferencer, dels gennem netværksdannelse omkring erfaringer fra realiserede projekter, særligt i forhold til bygningsfysiske udfordringer.
Hvad forventes der at komme ud af aktiviteten/projektet?