Ledelse, der skaber social kapital

Akademimodul

Forstår du sammenhængen mellem social kapital og andre ledelsesmæssige områder? Lær om sammenhængen mellem social kapital og virksomhedens performance, så du skaber produktivt fællesskab på arbejdspladsen.

Tilmeld modul

Brug social kapital i udvikling og ledelse!

Fagligt indhold 

Social kapital er den værdi, der skabes af sociale netværk. I en organisation er social kapital den produktive kraft, som opstår, når mennesker arbejder godt sammen i et fællesskab. Dvs. social kapital skabes, når en organisation fungerer som andet og mere end en samling individer, der forfølger egne mål.

Du lærer om social kapital som en vigtig ressource, når du og ledelsen skal takle nye udfordringer med krav om innovation, samarbejde, selvledelse og omstillingsparathed.

Du får viden om:

  • værktøjer og metoder til at arbejde med social kapital i praksis
  • centrale begreber i social kapital
  • skabelse og udvikling af social kapital.

Udbytte

Efter Ledelse, der skaber social kapital kan du:

  • varetage ledelsesopgaver i relation til skabelse og udvikling af social kapital i praksis
  • vurdere forskellige ledelsesformers relevans i forbindelse med social kapital
  • definere udviklingsområder inden for social kapital og opstille handlingsplaner for egen ledelsesmæssige udvikling og læring i relation til udvikling af social kapital.

Niveau

Modulet hører under den akademiuddannelsen i Ledelse og kan tages som en del af den fulde akademiuddannelse eller som et enkeltfag. Ledelse, der skaber social kapital er et valgfrit modul.

Målgruppe

Akademimodulet er til dig, som vil bruge social kapital i din ledelsespraksis til udvikling af både dine medarbejdere og din virksomhed.

Susanne Hansen Sekretær

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning
Tilmeld modul

Forløb