Madkulturer og innovation

Akademimodul

Lær om madkultur og at udvikle nye retter. Vores madkultur er under forandring. For at forstå, hvor vi er på vej hen, er det vigtigt at vide, hvor vi kommer fra. Begge dele indgår i faget , hvor du lærer at anvende denne viden til at udvikle retter, menuer og koncepter. Du får viden og forståelse for klassiske smagskombinationer og den historiske udvikling i den danske madkultur. 

Tilmeld modul

Beskrivelse

Du kommer verden rundt og får kendskab til nye køkkeners praksis og trends og bliver i stand til at vurdere smagssammensætninger. 

På dette modul får du viden om molekylær gastronomi, der fokuserer på alternative råvarer og kemisk viden til at udvikle af nye retter og metoder til processer i madlavningen. Du lærer også at anvende tekniske hjælpestoffer og e-numre i madfremstilling. 

Indhold 

  • Måltidets historie, trends 
  • Det nordiske køkken 
  • Middelhavskost 
  • Det asiatiske køkken 
  • Øvrige verdensdele 
  • Viden om klassiske smagskombinationer 
  • Molekylær gastronomi 
  • Gastronomisk innovation
  •  - anvendelse af kemisk viden til udvikling af nye retter og metoder til tilberedning 
  • Nye tilberedningsformer 
  • Hjælpestoffer, e-numre 
  • Oplevelsesorienteret mad
Ann-Margrethe Frydenlund Jensen
Ann-Margrethe Frydenlund Jensen Studieadministrativ medarbejder
Hans Kjær Jørgensen
Hans Kjær Jørgensen Konsulent

Dette modul er en del af

Download

Uddannelsens studieordning
Tilmeld modul

Der er desværre ikke nogen startdatoer på dette hold i øjeblikket. Skriv dig op og få besked, når du kan tilmelde dig næste hold.

Forløb