Råvarekendskab

Akademimodul

Få styr på den vigtigste ingrediens i al madlavning: råvarerne. Gode råvarer er nemlig altafgørende for et kvalitetsmåltid.

Tilmeld modul

Beskrivelse

Viden om råvarer er vigtig for at kunne vurdere og udvælge de rigtige råvarer, tilberede dem korrekt, vælge de rigtige opskrifter og siden foretage en kvalitetskontrol, der sikrer kulinarisk og ernæringsmæssig kvalitet. 

Alt dette lærer du på dette modul, der også klæder dig på til at udvikle opskrifter, vurdere råvarernes potentiale, udpege problemer, som skyldes råvarer, og opstille løsningsmuligheder. 

Du får viden om centrale tilberednings-, fremstillings- og produktionsmetoder og om kvalitetskontrol i fødevareindustrien. Du bliver i stand til indgå i faglige og tværfaglige samarbejder om at udvikle og opskalere opskrifter til storkøkkener eller industriproduktion.
 

Indhold

  • Kød: Udskæringer, fedt og bindevævsindhold, modning, anvendelsesmuligheder
  • Fisk: Fedtindhold, kvalitetskontrol, anvendelse
  • Grøntsager: Indholdsstoffer, tilberedningsmetoder 
  • Vilde planter: Plantekendskab, giftige planter, indsamling
  • Vilde svampe: Svampekendskab, giftige svampe, indsamling 
  • Frugt: Indholdsstoffer, tilberedningsmetoder 
  • Cerealier: Stivelse, proteiner, gluten
  • Sæsonkendskab:  Råvarers kvalitet, kvalitetskontrol
  • Opskriftudvikling
  • Opskalering af opskrifter til storkøkkener eller industriproduktion
Ann-Margrethe Frydenlund Jensen
Ann-Margrethe Frydenlund Jensen Studieadministrativ medarbejder
Hans Kjær Jørgensen
Hans Kjær Jørgensen Konsulent

Dette modul er en del af

Tilmeld modul

Der er desværre ikke nogen startdatoer på dette hold i øjeblikket. Skriv dig op og få besked, når du kan tilmelde dig næste hold.

Forløb