Interface design og digital æstetik

Diplommodul

På Interface design og digital æstetik lærer du at omsætte komplekse informationsarkitekturer til praktiske og logiske navigationsstrukturer, og et godt design til datavisualisering.

Tilmeld modul

Beskrivelse

Dette fagmodul er essentielt for en frontender og tager udgangspunkt i egne erfaringer med frontend udvikling og design. Fagets helt centrale fokusområder er hvordan man skaber sammenhæng mellem det funktionelle og det æstetiske, så du kan skabe en brugerflade som er nem at bruge og som samtidig ser flot ud.

Ved frontend udvikling arbejder vi med især med anvendelsen af forskellige principper for strukturering og organisering af information og hvordan du mest effektivt benytter formgivningsprincipper til at danne den gode brugerflade. Vi kommer omkring de mest almindelige tilgængelighedsstandarder, og hvordan du tager højde for de psykologiske faktorer som påvirker menneskers interaktion med computere. Det er vigtigt at kigge på en række designmæssige og æstetiske virkemidler, og hvordan du analyserer dig frem til den rigtige løsning du har brug for i en given situation.

Hvis du gerne vil kunne strukturere et websites informationsarkitektur med tanke på sammenhængen mellem funktionalitet og formgivning, og med hensyntagen til æstetik og brugervenlighed så er det relevant for dig at tage dette fagmodul.

Indhold

Med fagmodulet Interface design og digital æstetik kommer du igennem det at:

  • Identificere og anvende forskellige gængse interaktionsprincipper
  • Anvende standardiserede formelle designmetoder ved udviklingen af brugergrænseflader, herunder prototyping
  • Opsætte information der er let tilgængeligt og æstetisk flot for brugerne
Ann-Margrethe Frydenlund Jensen
Ann-Margrethe Frydenlund Jensen Studieadministrativ medarbejder

Dette modul er en del af

Tilmeld modul

Der er desværre ikke nogen startdatoer på dette hold i øjeblikket. Skriv dig op og få besked, når du kan tilmelde dig næste hold.

Forløb