Investering og finansiering

Diplommodul

Du bliver rustet til at rådgive om finansielle strategier og lærer at udarbejde forslag til virksomhedens finansieringssammensætning. Du får indblik i beregningsmetoder for omkostninger ved investeringsprodukter samt ÅOP for investeringsbeviser og strukturerede produkter.

Tilmeld modul

Beskrivelse

Med fagmodulet 'Investering og finansiering' får du værdifuld viden om virksomhedens økonomiske grundlag, så du professionelt kan vurdere finansielle risici og formidle forslag til at eliminere dem. 

Faget klæder dig på til at kunne rådgive en virksomhed om mulighederne for fremskaffelse af fremmedkapital. Du lærer at afdække og vurdere en investorprofil med henblik på at kunne udarbejde og formidle investeringsforslag til en virksomhed med overskudslikviditet.

Fagligt indhold 

Vælger du at læse dette fagmodul vil du:

  • Få et overblik over aktørerne på kapitalmarkederne - herunder viden om finansieringsmuligheder til virksomheder i selskabsform (til og med regnskabsklasse-C).
  • Tilegne dig færdigheder om investeringsprodukter (grøn og gul) samt viden om komplekse investeringsprodukter (rød) til virksomheder I selskabsform.
  • Opnå færdigheder og kompetencer som sparringspartner for virksomhedens ledelse omkring sammensætningen af virksomhedens aktiver og passiver - herunder viden om muligheder for optimering af vertikal og horisontal balancestruktur.
  • Opnå færdigheder og kompetencer til at kunne rådgive om fremskaffelse af egenkapital og fremmedkapital til en virksomhed i selskabsform.
  • Få viden og færdigheder om driftsmæssig og finansiel gearing i en virksomhed i selskabsform.
  • Få viden om grundprincipperne for prissætning af finansielle produkter - herunder produkternes kapitalbelastning for den finansielle udbyder.
  • Få viden om planlægning af et generationsskifte for en virksomhed i selskabsform.
  • Lære at afdække finansielle og valutariske risici for en virksomhed i selskabsform - herunder give begrundede forslag til afdækning af disse risici.
Susanne Hansen
Susanne Hansen Sekretær
Jesper Ussing Hjort
Jesper Ussing Hjort Chefkonsulent

Dette modul er en del af

Tilmeld modul

Der er desværre ikke nogen startdatoer på dette hold i øjeblikket. Skriv dig op og få besked, når du kan tilmelde dig næste hold.

Forløb