Børnenes U-landskalender 2019

Kursus

Få inspiration til og ideer til hvordan du kan arbejde med Børnenes U-landskalender, i år med fokus på børneliv i Bangladesh.

Tilmeld kursus

Børnene i Bangladesh

Målgruppe

Undervisere i dansk, natur/teknik, kreative fag og i fagsamarbejder i 1.-5. klasse.

Formål

Du få viden om baggrund og materiale tilknyttet Børnenes U-landskalender og bliver klædt på til at anvende det i din egen praksis.

Indhold

Børnene i Bangladesh

I 2019 tager Danidas alsidige og meget anvendte undervisningsmateriale dig og dine elever med til Bangladesh – et af de fattigste og mest tætbefolkede lande i verden.

Undervisningsmaterialet er en spændende og faglig opdagelsesrejse: I skal blandt andet besøge børnene i hovedstaden Dhakas enorme slumområder, udforske livet i floddeltaet og lære om Bangladesh’ dyre- og planteliv.

På kurset får du inspiration til, hvordan du kan bruge undervisningsmaterialet, der består af flotte bøger og digitale og kreative aktiviteter med masser af bevægelse og faglig fordybelse. Materialet har særligt fokus på fagene Dansk, Natur/teknologi og Billedkunst.

Mød forfatteren Kenneth Bøgh Andersen

Du får også en god introduktion til Bangladesh, og du møder årets børnebogsforfatter, Kenneth Bøgh Andersen, som fortæller om tilblivelsen af årets elevfortælling.

Årets organisation er PlanBørnefonden og overskuddet af salget fra Børnenes U-landskalender går til at få langt flere piger og drenge fra slumområderne igennem grundskolen. På den måde har de større muligheder for at komme ud af fattigdom og bryde med uligheden i uddannelse, der ellers vil følge dem resten af livet.

Alle deltagere får en gratis elevbog og en lærervejledning på kurset. Hele klassesæt med 30 elevbøger og to lærervejledninger kan forudbestilles på u-landskalender.dk fra 1. maj 2019.

Anvendelse

Kurset er praksisnært og du får ideer til at arbejde med materialet i din egen undervisning.

Forplejning

Kurset er inkl. kaffe m/brød og frugt

Hanne Reinhold Dinesen
Hanne Reinhold Dinesen Kursussekretær
Karina Lund
Karina Lund Kursussekretær
Tilmeld kursus

8. oktober 2019 - Odense M

9. oktober 2019 - Odense M

10. oktober 2019 - Vejle

Forløb