Fra tændstikmand til stjernemand - intro til grafisk facilitering

Kursus

Lær at bruge simple visuelle tegneteknikker som gør læring synlig, og understøtte dine elevers læring. Et 'tusch i hånden-kursus', som ikke kræver tegneforudsætninger.

Tilmeld kursus

Opgrader din tændstikmand til en stjernemand

Fagligt indhold

Kurset henvender sig til dig, der vil arbejde med synlig læring og visuelt understøtte dine elevers læreproces.

Vi arbejder med grafisk facilitering, som er et værktøj, hvor du med simple tegneteknikker og skabeloner kan tydeliggøre læring og kommunikation. Vi vil præsentere en række eksempler og skabeloner, som du kan tænke dit eget fag og klassetrin ind i.

Grafisk facilitering

Grafisk facilitering er en visuel metode, der kan bruges fx til synliggørelse af læringsmål og succeskriterier, ord- og begrebsudvikling, understøttelse af præsentationer og visualisering af sprog.

Ved at bruge grafisk facilitering optimerer du betingelserne for at skabe fælles sprog, samtidigt med du skaber ejerskab og involvering af dine elever i læreprocessen.

Kurset er en procesdag, hvor du tegner hele tiden. Der kræves ingen tegneforudsætninger for at deltage, og de materialer, du skal brug vil være til rådighed på kurset.

Kurset er inkl. materialer.

Målgruppe

Lærere, børnehaveklasseledere og skolepædagoger, der underviser i 0.-9. klasse.

Formål

Du får viden om, øvelse i og inspiration til, hvordan du kan bruge simple visuelle tegneteknikker i din praksis til at gøre elevernes læreprocesser synlige.

Anvendelse

Vi arbejder med konkrete øvelser, og du producerer undervejs egne skabeloner og plakater, du kan tage med hjem og anvende direkte i egen praksis.

Hanne Reinhold Dinesen
Hanne Reinhold Dinesen Kursussekretær
Karina Lund
Karina Lund Kursussekretær
Tilmeld kursus
18. februar 2020 - Odense M
Forløb